Piramit Haber

Haberleri ilk kez iddianamede gördüm

Türkiye

''Ergenekon'' davasında çapraz sorgusu yapılan Orgeneral Nusret Taşdeler, ''Bu haberleri ilk defa iddianamede gördüm'' dedi.


İSTANBUL 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 269. duruşması başladı. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, hakkında yakalama emri bulunan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in, tedavi gördüğü Ankara GATA'ya videokonferans yöntemiyle bağlanılarak savunmasının alınmasının ardından çapraz sorgusu yapıldı.

Savcı Pekgüzel'in dava konusu olan internet sitelerinde yer alan hükümet aleyhindeki haberlerden başlıklar okuyarak, bunlarla ilgili bilgisi olup olmadığını sorduğu Taşdeler, ''Bu haberleri ben internet andıcı iddianamesinin ekinde ilk defa gördüm. Herhangi bir şekilde benim onayımın alındığı haberler değil. Benim, siyasi içerikli haberlerin kullanılmayacağı yönünde bir emrim var. Bu emir nedeniyle, bahsedilen haberlerin Harekat Başkanlığı'na ulaşması mümkün değil. Benim onayladığım haberler değil'' dedi.

Duruşma, Taşdeler'in çapraz sorgusuyla devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.