Piramit Haber

Günü geldiğinde atama yapılır

Türkiye

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ''Günü geldiğinde TSK'nın komuta kademesi içinde hükümetimizin de uygun göreceği bir tercih ve atama söz konusu olabilir'' dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimlerinin Şubat ayının başında başlaması planlanan takviminin Bakanlar Kurulu kararıyla Mayıs ayına, genel başkanlık ve diğer organların seçiminin ise Ağustos ayına ertelendiğini bildirdi.

Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında bir kanun tasarısını öncelikli gördüklerini belirten Arınç, ''Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da Meclis'te görüşülmesi için AK Parti grubu olarak çaba gösterilecektir'' dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hazırlanan Sözleşmeli Er ve Erbaş Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarının da toplantıda görüşüldüğünü ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Olumlu bulundu, imzaya açıldı. İmzalar taamlandıktan sonra TBMM'ye sevk edilecek. Bu şahsen kamuoyunda da bilinen bir konudur. Esas itibariyle şunu söylemek istiyorum. Özellikle hudut birliklerinde görev yapmak üzere bir buçuk yıl önce bir kanun çıkarmıştık. Bu kanunla askerliğini yapmış, belli yaşa gelmiş, kendilerine sözleşmeli olarak belli bir ücret verilecek, tazminat verilecek, ama görev yerleri belli olacak, ama asgari 7 veya 9 yıl çalışacak olan erbaş tasarısıydı. Sayıları bin civarında bu grupta görev yapacak askerler görevine başladılar. Ancak bunu daha özendirici hala getirmek ve yeni kadrolar ihdas etmek suretiyle yeni bir düzenleme yapılıyor'' dedi.

Arınç, ''Korgenarel Nusret Güner'in emekli olmasıyla yerine geçecek başka bir kimse kalmadığı'' şeklindeki iddialara ilişkin olarak da şunları kaydetti:

''Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kendi içerisinde düzenler, absorbe eder. Dolayısıyla Korgenarel Nusret Güner'in emekli olmasıyla yerine geçecek başka bir kimse kalmadığı iddiası çok yanlış ve çok olumsuz bir iddiadır. Günü geldiğinde, diyelim ki önümüzdeki Ağustos ayında bir atama yapılacak olsa komuta kademesi içerisinde hükümetimizin de uygun göreceği şekilde bir tercih ve atama söz konusu olabilir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.