Piramit Haber

Güler'den sağduyu çağrısı 

Türkiye

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sinop'taki olaylara ilişkin, ''Çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz'' dedi.


İSTANBUL

Güler, İstanbul'da Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin soruları yanıtladı. Güler, Sinop'taki milletvekilleri ve parti yöneticileriyle defalarca görüşme yaptığını dile getirerek şöyle konuştu:

''Tabii ki olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz. Elbette ki Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi partiye mensup olursa olsun, bütün milletvekillerinin demokratik haklarını, siyasal faaliyetlerini hukuki bir ortamda, gerginlik olmayan, huzurlu ortamda yapmasından yanayız.''

Sinop'ta yaşanan olayların tasvip edilecek bir durumu olmadığını belirten Güler, verilen talimatlar doğrultusunda emniyet görevlilerinin milletvekillerin Samsun'a aktarılmasını sağladıklarını söyledi.

Güler, valiliğin yaptığı yazılı açıklamaya göre, yaşananlarla ilgili 14 kişi hakkında soruşturma yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

''Çorum'da herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Bugün de Samsun'da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirleri aldırdık. Tabii ki bu çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz.''

DHKP/C operasyonları

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ve yetkili mahkemelerin verdiği karara istinaden yapıldığını ifade eden Güler, ''Onunla ilgili işlemleri adli makamlar sürdürüyor.

Arkadaşlarımız değişik illerde gözaltılar yaptılar. Elbette adliyenin bu konudaki kararı uygulanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.