Piramit Haber

Gül yarın Mısır'a gidecek 

Türkiye

Cumhurbaşkanı Gül, Kahire'de düzenlenecek 12. İİT Zirvesi'ne katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Mısır'a gidecek.

ANKARA 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin davetine icabetle, 6-7 Şubat 2013 tarihlerinde Kahire'de düzenlenecek 12. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'ne katılacak.

''İslam Dünyası: Yeni Sınamalar ve Genişleyen Fırsatlar'' temalı 12. İİT Zirvesi'nde, Gül'ün de katıldığı Senegal'deki 11. Zirve ve 15 Ağustos 2012'de Mekke'de gerçekleştirilen olağanüstü zirveden bu yana İslam dünyasındaki işbirliği faaliyetlerinde yaşanan gelişmeler ele alınacak, İİT'nin gelecek stratejisi şekillendirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, İİT Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Başkanı sıfatıyla, İSEDAK'ın önceki zirveden beri hayata geçirdiği başlıca projeleri konu alan ''İlerleme Raporu''nu açıklayacak, kurumsal gelişim bağlamında atılan diğer somut adımlar hakkında sunumda bulunacak.

''Filistin'deki Yerleşimler'' başlıklı özel oturumda katılımcılara hitap edecek Gül, İslam dünyasının karşı karşıya bulunduğu meseleler ve önündeki fırsatlar konulu bir konuşma yapacak, zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret kapsamında bir araya geleceği Cumhurbaşkanı Mursi ile de baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.