Piramit Haber

'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 6 tahliye

Türkiye

İzmir'deki ''gizli belgi ve belge bulundurma'' davasında 5'i muvazzaf asker 6 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi...


İZMİR

12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların tutukluluk hallerine yapılan itirazları değerlendirdi.

Heyet, ''Örgüt üyesi olmak'' ve ''Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek'' suçlarından yargılanan Ahmet Gençer K, İlkay A, İsmail Tayfun U, Temuçin Ş, Serap A. ve Zeki A'nın tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tahliye edilen 6 sanık dışındaki diğer tüm tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Böylece, davada tutuklu sanık sayısı 79'a düştü. Geçen ay da 3 sanığın tahliyesine karar verilmişti.
Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 357 sanık hakkında dava açılmıştı. 

İddianamede adı geçen 831 mağdurdan, aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişinin suç örgütü tarafından fişlendiği ileri sürülüyor.

Çete lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak ile Narin Korkmaz hakkında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''Kişisel verilerin kaydedilmesi'', ''Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek'' suçlarından müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası isteniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele hakkında ise ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'', ''Yasaklanan bilgileri temin etmek'' suçlamasıyla 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.