Piramit Haber

Gezi protestocuları Ankara'ya hareket etti !

Türkiye

ANTALYA'dan 11 gün önce İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na yürüyüş başlatan Ulaş Çakar, Kadir Canbek ile Canberk Apiş, Eskişehir'de 2 gün dinlendikten sonra Ankara'ya doğru yola çıktı. Yürüyüşçülere Eskişehir'de biri kadın 5 kişi katıldı.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na kadar sürecek 'Adalet Yürüyüşü' başlatan Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş önceki gün akşam geldikleri Eskişehir'de 2 gün dinlendi. 3 arkadaş bugün akşam saatlerinde Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önüne gelerek burada kendilerine destek vermek için Ankara'ya kadar yürüyecek olan Simge Ece Çağlar, Umutcan Işık, Caner Apiş, Oğuz Yiğit ve Gujan Ceyhan'la buluştu.
SİMGE, ANKARA'YA KADAR YÜRÜYECEK
Yürüyüşçüler arasında tek kadının kendisinin olduğunu belirten 20 yaşındaki Simge Ece Çağlar, "Antalya'daki yürüyüş ilk başladığı gün ben de gidip katılmak istedim. Fakat buradaki direnişi de bırakamıyordum. O yüzden Eskişehir'e geldiklerinde katılma planım vardı. Ben Ankara'ya kadar yürüyeceğim daha sonra Eskişehir'e döneceğim" dedi.

ONLARIN OMUZLARINDAKİ YÜKÜ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ
Eskişehir'den yürüyüşe katılan Gujan Ceyhan da "Önceki gün Antalya'dan gelen 3 arkadaşımızı karşıladık. Onların omuzlarındaki yükü paylaşmak için biz de Eskişehir'den yürüyüşe katıldık. Ben Gezi Parkı'na kadar yürüyerek onlarla olacağım" diye konuştu.

Antalya'da başlattıkları yürüyüşte her gittikleri ilde ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Kadir Canbek, "Ankara'ya Eskişehir'den 8 kişi olarak yola çıkıyoruz. Bir arkadaşımız Afyonkarahisar'dan gelip yolda bizi katılacak. 9 kişiyle Ankara'ya yürüyor olacağız. Ankara'da Ethem'in vurulduğu yere gidip karanfil bırakacağız " dedi.

HER İLDE GBT SORGUSU
Kadir Canberk, Antalya'dan Eskişehir'e gelene kadar polis ve jandarmaların kendilerini durdurup GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulaması yaptığını da söyledi. Eskişehir'de böyle bir durumla henüz karşılaşmadıklarını ifade eden Canberk, "Her gittiğimiz ilde GBT'miz alınıyor. Jandarma bizi bekletmiyor. Poliste ise bekletiliyorum. Aldığımız duyuma göre Afyonkarahisar Emniyeti bizim GBT kaydımızı kaybetmiş. Türkiye'de eyalet sistemi varmış gibi her şehre gittiğimizde GBT kontrolü yapılıyor. Ya bunların birbirlerinden haberi yok, ya da gıcıklığına böyle bir şey yapılıyor" diye konuştu.

KORNA ÇALANLARA KOLUMUZU KALDIRMAK BİZİ YORUYOR
Canberk Apiş de Eskişehir'de dinlenip güç toplayarak Ankara'ya doğru yola çıktıklarını söyledi. Ankara'da Ethem Sarısülük'ün ailesini de ziyaret etmek istediklerini belirten Canberk Apiş, kendi kardeşi Caner Apiş'in de zaman zaman yürüyüşe katılarak destek verdiğini kaydetti. Canberk Apiş, "Bizi yolda yoran şey kendimizi yürüyüşe motive etmişken yanımızdan geçen araç sürücüleri destek için korna çalıyor. Biz de kolumuzu kaldırıp onlara selam vermek durumunda kalıyoruz. Yol değil bu bizi yoruyor. Destekleyenler olduğu gibi bazen tepki için korna çalanlar da oluyor. Ama biz onları da seviyoruz, onların adaleti için de yürüyoruz" dedi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ ONURLU BİR YÜRÜYÜŞTÜR

Antalya'dan gelen yürüyüşçülerden Ulaş Çakar, Ankara'da Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfil bırakacaklarını belirtti. Çakar, "Ethem'in ailesiyle görüşüp onların birçok oğlu olduğunu söyleyeceğiz" dedi.

Eskişehir'de Simge Ece Çağlar'ın kendileriyle birlikte Ankara'ya kadar yürüyeceğini söyleyen Ulaş Çakar şöyle konuştu:

"Gezi direnişi Kırımızı kadınla başladı. Kırmızılı kadın simge oldu. Bütün kadınlar isteriz ki bize katılsın. Kurtuluş onların elinde. Bizim bu yürüyüşümüz bir halk yürüyüşüdür, onurlu bir yürüyüştür. Biz gençler olarak korku duvarını yıktık. Bir cesaret geldi bize evlerimizden çıktık. İsyan etmesini, haksızlığa karşı direnmesini biliyoruz. İstanbul'da bayraklarla, flamalarla bizi karşılasınlar, bize katılsınlar. Gelsinler yine o ateşi yakalım o heyecanı birlikte yaşayalım."

Eskişehir'de katılanlarla birlikte biri kadın 8 kişi Espark Alışveriş Merkezi önünden ayrılıp Üniversite Caddesi'nden çevre yoluna çıkarak Ankara'ya gitmek üzere yürüyüşe başladı. Protestocu gençlere, kent merkezi çıkışına kadar eşlik edenler oldu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.