Piramit Haber

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Türkiye

Başsavcı vekili Haydar: "Şüpheliler hakkında 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'kanunlara uymamaya tahrik' iddialarıyla yürütülen soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda, hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun şekilde yapılmıştır"

 İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Ali Haydar, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle İzmir'deki gözaltıların Cumhuriyet Başsavcısılığı'nın talimatları doğrultusunda, cep telefonlarındaki incelemelerin ise görevli mahkemenin kararı doğrultusunda yapıldığını bildirdi.
Haydar, yaptığı yazılı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olaylar sürecinde sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle İzmir'de 38 kişinin, savcılık talimatı veya mahkeme kararı olmadan 36 saat sürece gözaltında tutulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haydar, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Şüpheliler hakkında 'suç işlemeye alenen tahrik' ve 'kanunlara uymamaya tahrik' iddialarıyla yürütülen soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda, hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun şekilde olup, gözaltı işlemleri görevli Cumhuriye Savcının 04/06/2013 tarihli ve yazılı gözaltı kararına istinaden yapılmış, söz konusu karara şüpheli müdafileri tarafından yapılan itirazlar görevli mahkemece reddedilmiştir. Arama kararına dayalı olarak şüphelilerden elde edilen cep telefonlarının incelenmesi bakımından görevli mahkemelerden Cmk'nun 127. ve 140. maddeleri gereğince gerekli onama ve inceleme kararları da alınmıştır."

İzmir Barosu Başkanı avukat Sema Pekdaş, dün yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle "mahkeme kararı veya savcılık talimatı olmaksızın, yasal bir tespit yapılmaksızın, varsayımlara göre bazı gözaltıların gerçekleştirildiğini" öne sürmüştü
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.