Piramit Haber

Genelkurmay Başkanı Özel sınırda

Türkiye

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hatay ve Kilis'teki askeri birliklerde incelemede bulundu.

 HATAY
İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki birlikleri denetleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, incelemelerinin ardından buradan ayrıldı.

Necdet Özel daha sonra Kilis'teki askeri birliklerde incelemelerde bulundu. Hatay'daki incelemelerinin ardından helikopterle Kilis Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı'na gelen Özel ve beraberindeki komutanlar, sınır birliklerini denetleyerek bilgi aldı. Orgeneral Özel ve beraberindekiler, yaklaşık 1,5 saat burada kaldıktan sonra helikopterle askeri birlikten ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel daha sonra helikopterle Suruç'taki 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na geldi. Buradan karayoluyla yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Suriye sınırında yer alan 6. Bölük Komutanlığı'na geçen Özel, birlikleri denetledi.
Suriye'ye hakim bir noktada bulunan gözetleme noktasına giden Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindekiler, incelemeler yaparak, yetkililerden bilgi aldı.
Orgeneral Özel, gözetleme noktasındaki termal kameradan bölgeyi inceledi. Bir mevziye giren Özel, buradaki askerle bir süre sohbet etti. 
Bölgede bulunan tankları inceleyip, ilgili komutanlardan bilgi alan Orgeneral Özel ve beraberindekiler, daha sonra 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na dönerek, helikopterle ilçeden ayrıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, incelemelerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de Restbet eşlik etti.

Orgeneral Özel'in Suriye sınır bölgesinde alınan emniyet tedbirlerini incelemek üzere gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin fotoğraflar, Genelkurmay'ın internet sitesinde yayımlandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.