Piramit Haber

Geleceğin pilotları yetişiyor

Türkiye

Hava Kuvvetleri'nin asli subay kaynağı Hava Harp Okulu Komutanlığı, eğitim-öğretim faaliyetlerini Yeşilyurt'taki kampüste sürdürüyor..

İSTANBUL - Andaç Hongur

Hava Kuvvetleri'nin asli subay kaynağı Hava Harp Okulu Komutanlığı, eğitim-öğretim faaliyetlerini Yeşilyurt'taki kampüste sürdürüyor. Okulun, 960 öğrencisinden yüzde 3'ü bayan. Hava Harp Okulu'nda 6 ülkeden 42 askeri öğrenci eğitim alıyor.

Pilot olma hayali kuran gençler, liseden mezun olduktan sonra teknik sınavları ve sağlık muayenelerini başarıyla geçerek Hava Harp Okulu'nda eğitim almaya hak kazanıyor. Harbiyelilere, 4 yıllık eğitim süresince, havacılık ve uzay, elektronik, endüstri, bilgisayar mühendisliği ve yönetim bilimleri alanlarının birinde lisans eğitimi veriliyor.

Pilot adayı harbiyeliler, "kuvvetli", "çevik" ve "sağlam" bir beden kazanabilmek amacıyla savaş beden eğitimi, askeri eğitimleri kapsamında, piyadecilik, güvenlik, askeri kültür ve bireysel gelişim konularını içeren askeri eğitim teori ve uygulamalı dersler alıyor.

Genç hava harbiyeliler, eğitim dışındaki zamanlarında tenis, basketbol, eskrim gibi spor faaliyetlerinin yanı sıra kendilerini, model/maket uçak, fotoğrafçılık, folklor, tiyatro, resim, ebru gibi etkinliklerle de geliştiriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.