Piramit Haber

Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da skandal!

Türkiye

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy sayımı esnasında skandal yaşandı. Birçok okulda sandık görevlileri, elektrik kesintisinden dolayı mum ve telefon ışığında oyları saymaya çalıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, olumsuz hava koşullarından kaynaklanan elektrik kesintilerin oy kullanımı ve sayımına etki etmediğini söyledi. Ak Parti Kayseri İl merkezinde basın toplantısı yapan Yıldız, "Özellikle Doğu Akdeniz'deki Mersin, Adana ve Gaziantep'de hızı zaman zaman 75 kilometreye ulaşan fırtına oldu. Direkler yıkıldı, buna bağlı enerjide lokal kesintiler oldu. Erzurum ve Ardahan gibi Doğu Anadolu'daki illerde de yoğun kar yağışı oldu. Bunlardan dolayı olumsuz hava koşullarından kaynaklanan kesintilerden dolayı oy pusulalarını ve seçimi etkileyecek bir durum olmadı. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum" dedi.
Şanlıurfa'da gerginlik

Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan bir okulda ise oy kullanma işleminin ardından yapılan tasnif sırasında elektriklerin kesilmesi gerginliğe yol açtı. Oyların değiştirildiği iddiasıyla 500 kişilik bir kalabalık okul önünde toplandı. Okula girmek isteyen ve kalabalığın oluşturduğu gerginlik üzerine bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Okul çevresinde önlem alan polisler, içeriye kimsenin girmesine izin vermezken okulda bulunan ve dışarı çıkan BDP ve SP’li yöneticilerde zırhlı araçlardaki megafonlarla kalabalığa Kürtçe ve Arapça konuşarak olumsuz bir durumun olmadığını ve dağılmaları uyarısında bulundu. Öte yandan Mersin'in Gülnar ilçesinin bir bölümünde şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanınca oy sayımı lüks lambası ışığında yapıldı. Bazı okullarda da şarjlı lamba ve jeneratörlerle aydınlatma sağlanmaya çalışıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.