Piramit Haber

Gazi Baltacı cinayete isyan etti!

Türkiye

Nejla Yıldız'ın öldürülmesi davasının sanığı Gazi Baltacı işlediği cinayetten dolayı vicdanen rahat olmadığını söyledi.

 Ankara 16. İcra Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız'ın öldürülmesi davasının sanığı Gazi Baltacı, ''Beni kadın canavarı olarak gösteriyorlar, ben bir kadın için kafayı yedim. Bir insan öldürdüğüm için vicdanım rahat değil'' dedi.
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Gazi Baltacı ve avukatı Barış Ayhan ile Nejla Yıldız'ın ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının avukatları katıldı.

Yıldız'ın ailesinin avukatlarından İlke Işık Sağdıç, Baltacı'nın Necla Yıldız'ı öldürmeye tabanca ve bıçakla gittiğini, cinayeti tasarlayarak işlediğini, bu yönde ceza alması gerektiğini söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası'nın avukatı Duygu Demirel de Nejla Yıldız'ın sendikalarının iş yeri temsilcisi olduğunu belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Sanık avukatı Barış Ayhan da soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunarak, ''Telefon kayıtlarını, fotoğrafları, banka kartlarını mahkemeye sunduk. Maktulün kızının müvekkilimden çocuk aldırdığı açık. Maktulün kızının hazır edilmesini, çapraz sorguya alınmasını istiyoruz'' dedi.

Gazi Baltacı'nın, öldürme amacının olmadığını iddia eden Ayhan, şunları kaydetti:

''Sanık, 'maktulün kızını kaçıracağını' söylüyor. Kızı kaçırmak isteyen şahıs kendine göre yanına tedbiren bıçak ve silah almıştır. Bu mutlaka öldüreceği anlamına gelmez. Eğer o gün öldürme olayı olmasaydı, iddia makamı öldürmeye tam teşebbüsten dava açacak mıydı? Tasarlayarak öldürmenin unsurları oluşmamıştır. Sanığın psikolojik sorunları vardı ve ilaç kullanıyordu. Duygu'yu kaçırmak takıntı olmuştur. Maktulün kızı, 'çocuk düşürdüğüne' dair müvekkilime mesaj atmıştır. Müvekkilim de ilaçlarını kullanmayarak Duygu'yu kaçırmaya gitmiştir. Haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz.''

Sanık avukatının bu sözlerine davaya müdahil olan avukatlar ve salondaki izleyiciler tepki gösterdi.

Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, soruşturmanın genişletilmesi talebinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Oktay Saday, soruşturmanın genişletilmesi talebinin reddedildiğini açıklamayarak, duruşmaya devam etti.

''Bana kafayı yedirttiler''

Sanık Gazi Baltacı da müdahil avukatlarını eliyle göstererek ''Şu kalabalık, bana 'canavarca öldürdü' diyor. Beni kadın canavarı olarak gösteriyorlar, ben bir kadın için kafayı yedim. Bir insan öldürdüğüm için vicdanım rahat değil'' dedi.

Nejla Yıldız'ı uzun süredir tanıdığını belirten Baltacı, şunları kaydetti:

''Bana kafayı yedirttiler. Onun hayatı bitti, ben üzülüyorum. Olaydan sonra kendimi dilim dilim doğradım, bileklerimi, boynumu kestim. Nejla Yıldız'ın kocası yoktu ben koruyordum. Şov yapıyorlar. ''

Bunun üzerine müdahil avukatları sanığa ''1,5 yıldır konuşmadın şimdi mi konuşuyorsun?'' diye tepki gösterdi, sanık Baltacı da ''Hep siz mi konuşacaksınız? Biraz da ben konuşayım'' karşılığını verdi. Baltacı ayrıca, mahkeme başkanından müdahil avukatlarının susturulmasını istedi.

Müdahil avukatları, sanığın müdahil avukatlarına yönelik sözlerinin tutanağa geçirilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Saday, diyalogları tutanağa geçirtti.

Oktay Saday, daha sonra mahkemenin kararını açıkladı. Buna göre sanık Baltacı, ''tasarlayarak kasten insan öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Baltacı hakkında takdiri indirim uygulamadı.

Baltacı, Yıldız'ın oğlunu silahla kasten yaralamak suçundan 9 ay, ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan da ayrıca 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca, Nejla Yıldız'ın ailesi dışındaki, diğer müdahillikleri ise kaldırdı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.