Piramit Haber

Fas'tan Başbakan Erdoğan'a fahri doktora

Türkiye

Fas'ın başkenti Rabat'taki Kral 5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri İlimler Fakültesi, Başbakan Erdoğan’a fahri doktora unvanı vereceğini açıkladı

RABAT

Fas'ın başkenti Rabat'taki Kral 5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri İlimler Fakültesi, Fas'ı ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora unvanı vereceğini açıkladı.

Kral 5. Muhammed Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahim Binhade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Haziran’da fakültede düzenlenecek programda Başbakan Erdoğan’a fahri doktora unvanı takdim edeceklerini söyledi.

Küresel düzeyde ve uluslararası arenada Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin önemine dikkati çekmek ve özellikle Filistin meselesindeki tarihi duruşunu desteklemek amacıyla böyle bir karar alındığını belirten Binhade, ''Herkesin hatırlayacağı gibi Erdoğan'ın Davos’taki çıkışı ve Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara olayı bu duruşa en güzel örnektir'' diye konuştu.

Türkiye'nin 2020 yılında Avrupa'nın altıncı büyük ekonomisine sahip ülke olma hedefine dikkati çeken Binhade, ''Türkiye, ilerleme ve kalkınma çabası olan diğer ülkelere örnektir'' şeklinde konuştu.

Türkiye-Fas ilişkilerini değerlendiren Binhade, şöyle konuştu:

''Son dönemlerde Türk şirketlerinin Fas’ta yatırım yapmaları ve fakültemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü sayesinde ilişkilerimiz büyük ilerleme kaydediyor. Türkiye, Sahra meselesinde Fas'ın toprak bütünlüğü bozulmadan çözüme gidilmesinden yana tavır alıyor. Suriye konusunda da iki ülke politikaları arasında mutabakat var.''

Binhade ayrıca 2014 yılında fakülte bünyesinde ''Osmanlı Çalışmaları'' alanında lisansüstü programı açmak istediklerini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.