Piramit Haber

Eylemi kiralık katillerin yaptığı ortaya çıktı!

Türkiye

Reyhanlı’daki saldırılardan 2 gün önce Emniyet’in Ankara’da eylem yapılacağı dair uyarı yazısı yazdığı ve ilçede patlatılan minibüslerin Ankara’daki görüntüleri ortaya çıktı.

 Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen, 46 kişinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili ilginç detaylar gün ışığına çıktı. Emniyet’in, olaydan iki gün önce Ankara’da eylem yapılacağı konusunda uyarıda bulunduğu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün de patlamadan bir gün önce birimlerini uyardığı ve Reyhanlı’daki eylemi de gerçekleştirdiği iddia edilen THKP-C Acilciler grubunun Suriye’deki mensuplarının Ankara’da eylem planladığı bilgisini verdiği öğrenildi. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, olası terör eylemleri konusunda alarma geçilerek 9 Mayıs’ta il emniyet müdürlüklerine uyarı yazısı gönderilmesinden hemen bir gün sonra, 10 Mayıs’ta birimlerine dikkat çekici bir uyarı yazısı gönderdi.
Öncelikli hedef Ankara’ydı
“Muhtemel eylem” başlıklı yazıda, Reyhanlı saldırısıyla büyük benzerlikler içeren şu bilgiler yer aldı:
“THKP-C Acilciler terör örgütünün Suriye’de faaliyet gösteren mensupları tarafından eylem planlandığı, 10 Mayıs 2013 günü bomba yüklü iki adet 100’lük transit minibüslerle ilimizde eylem yapılacağı, bu araçların gizli bölmelerine 25-30 kg’lık paketler içerisinde toplam 1000 kilogram kadar C-3 bomba malzemesinin yerleştirildiği, patlayıcıların Suriye’den ülkemize sokulduğu, patlayıcı yüklü araçların önünde marka modeli ve plakası belirlenemeyen öncü bir aracın da yol güzergahında bulunacağı ve kontrollü bir şekilde ilerleyecekleri ilgi sayılı yazı ile bildirilmiştir. Bu bağlamda; istihbarata özenle ağırlık verilmesini, belirtilen konular üzerinde hassasiyetle durularak ilave tedbirlerin aldırılması...”

Reyhanlı’da patlatılan iki minibüsün Ankara’da kameralara yakalandığı da ortaya çıktı. Başbakanlık, Ak Parti Genel Merkezi güzergahlarında görülen minibüslerin daha sonra Reyhanlı’ya döndüğü anlaşıldı. Reyhanlı’da patlatılan iki minibüsten birinin Ankara, diğerinin Hatay plakalı olduğu ve son 15 gün içinde trafikte tescil edildikleri ortaya çıktı. El Muhaberat bağlantılı örgütün, gözaltına alınan 9 kişiyle para karşılığı bağlantı kurdukları ve daha sonra El Muhaberat ve örgütün bu kişileri yönlendirdikleri belirlendi.

Mihraç Ural ve Acilciler
Türkiye’ye yönelik terör saldırıları ve Suriye’deki bazı saldırıların ardından ismi ortaya THKP-C Acilciler grubunun lideri olarak atılan Mihraç Ural’ın saldırıyı organize eden isim olduğu da iddia edildi.

Kiralık katiller

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin eylemi para karşılığı yaptığı ortaya çıktı. THKP-C Acilciler grubunu Türkiye’deki terör eylemlerini organize etmede kullanan Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın eylem için bağlantı kurulan kişilere ödeme yaptığı, bu kişilerin saldırıda kullanılan minibüsleri buldukları, bombalar minibüslere yerleştirildikten sonra da eylemi gerçekleştirdikleri öğrenildi. İdeolojik olarak Acilciler grubunun Suriye’deki eski bazı üyelerine yakın olduğu öğrenilen kişilerin bir bölümünün yakalandığı, eylemi organize eden ve bağlantıları kuran kişilerin de yakalanmasının an meselesi olduğu bildirildi.
 

 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.