Piramit Haber

Erdoğan, yıldönümünde Van'da

Türkiye

Başbakan Erdoğan, Erciş ve Van'da yaptırılan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katılacak ve annesi adına inşa edilen okulun açılışını yapacak.

VAN

Van'da geçen yıl 23 Ekim'de meydana gelen depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla pazar günü başlayan anma programları, bugün de çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam edecek etkinliklerin bugünkü bölümü, fidan dikimi, deprem paneli, fotoğraf sergisi açılışı, köy ziyaretleri, mevlit ve Van Kalesi'nden 644 deprem şehidi için fenerlerin uçurulmasıyla son bulacak.

Yarın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Erciş ve Van'da yaptırılan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katılacak ve annesi adına inşa edilen 'Tenzile Ana İlkokulu'nun açılışını yapacak.

Etkinlikler, akşam saatlerinde depremde hayatını kaybedenler için okutulacak mevlit ile son bulacak.

Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin birinci yılını geride bıraktıklarını anımsatarak, yarınki programda son bir yılda kentte yapılan yatırımların finalini gerçekleştireceklerini söyledi.

Final programının, Başbakan Erdoğan ve bakanların katılımıyla olacağına değinen Karaloğlu, depremin yıl dönümününde, depremde hayatını kaybeden kişileri anmak, konutların teslimini yapmak ve deprem gerçeğini tekrar insanlara hatırlatmak üzere program düzenlediklerini ifade etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.