Piramit Haber

Emniyet Dilan'ın fotoğraflarını dağıttı

Türkiye

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte 1 Mayıs'ta çıkan olaylara ilişkin basına dağıtılan görüntülerde yaralananlardan ikisinin polise karşı eylemde bulunduğu görülüyor.

İSTANBUL

İl Emniyet Müdürlüğü, kentte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çıkan olaylara ilişkin bazı fotoğraf ve kamera kayıtlarını basına dağıttı. 

Fotoğraf ve kamera kayıtlarında, olaylarda yaralananlardan Dilan A'nın elinde molotofkokteyli şişesi ile Meral D'nin de yüzü maskeli şekilde polise karşı eylemde bulunma görüntüleri yer alıyor. 

Emniyetin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin verilmemesini protesto eden çeşitli marjinal sol grupların, alana ulaşmak için güvenlik güçlerine havai fişek, molotofkokteyli, sapanlı ve taşlı saldırılarda bulunduğu hatırlatıldı. 
Olaylarda, Tarlabaşı Bulvarı'nda polise karşı eylemde bulunurken yaralanan Dilan A'ya (18) tıbbi müdahale yapılmadığı, müşahede altında tutulduğu ve durumunun iyiye gittiği belirtilen açıklamada, genç kızın, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenlerinden "Türkiye Gençliği" üyesi olduğu, "Söz Dergisi" (Türkiye Devrim Partisi) mensuplarıyla hareket ettiği, yaralandıktan sonra örgütler tarafından sahiplenildiği ve yakın zamanda örgüt içerisinde faaliyet yürütmeye başladığı kaydedildi.

Açıklamada, çıkan olaylarda Okmeydanı'nda yaralanan, hastanede pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmayan müşahede altındaki Meral D'nin (26) de DHKP-C örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandığı mahkemece 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldığı, cezaevinde yaklaşık 1 yıl kaldıktan sonra tahliye edildiği, daha sonra da İstanbul'da Gençlik Federasyonu içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye devam ettiği bildirildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.