Piramit Haber

e-Vize uygulaması başladı

Türkiye

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Maliye Bakanı Şimşek ve İçişleri Bakanı Güler, e-vize uygulamasıyla ilgili..

ANKARA

Basın toplantısında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Turizmde dünyada 6. konumdayız. Mal ihracatından sonra en büyük gelir kalemimiz turizm" dedi.

"Türkiye'ye gelen misafirlerin hayatlarını ne kadar kolaylaştırırsak, ülkemiz kazanacak" ifadesini kullanan Şimşek, e-Vize uygulamasının, kamunun verimli çalışabileceğini, etkin ve kaliteli hizmet sunabileceğini dünyaya örnek olacak bir sistemle gösterdiğini söyledi.

Bakan Şimşek, bir gazetecinin, "Vatandaşların talep etmeleri halinde alacakları ikinci pasaport için harç ödenecek mi?" sorusunu da "Biz değerli kağıtlardan tabii ki harç alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Dünyada kesin olan iki şey var. Ölüm ve vergiler" şeklinde yanıtladı.

İçişleri Bakanı Güler

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise "Pasaport kontrolünü çabuklaştıracak yeni bir uygulamayı başlattık. Artık pasaportlardaki çipler okutularak tüm bilgiler alınabilecek" şeklinde konuştu.

Göç Yönetimi Genel Müdürlüğünü faaliyete geçirdiklerini kaydeden Bakan Güler, ''Bir sene içerisinde emniyet teşkilatınca yürütülen vize ve ikamet işlemleri, Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü gibi sivil bir otorite tarafından yürütülecek" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.