Piramit Haber

Doçentten şok ifade!

Türkiye

Erzurum’da yüksek lisansa başvurmak isteyen öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Doçenç A.M.A.'nın davasın ilk duruşması bugün yapıldı.

 Erzurum’da yüksek lisansa başvurmak isteyen öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doçenç Dr. A.M.A.'nın yargılanmasına başlandı. 
Cinsel saldırıyla suçlanan Doçent A.M.A. iddiaları reddederek, "Ben ağaçları sularken ısrarla yüksek lisansa girmesi gerektiğini anlattı. Olmayacağını söyleyince yanıma geldi, beni öptü. Hakaret edince 'hocam isteğime yenildim' dedi" sözleriyle kendini savundu.

BENİ DUDAĞIMDAN ÖPMEYE BAŞLADI
27 yaşındaki öğrenci S.T., A.M.A.’nın kendisini gül toplama bahanesiyle bahçesine götürüp, zorla ters ilişkiye girdiğini öne sürmüştü.

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden bu yıl mezun olan S.T., geçen 10 Temmuz’da polise başvurarak hocası Doç. Dr. A.M.A.’nın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

Okulunu bitirdikten sonra yüksek lisans başvurusu yapmak için hocası A.M.A.’nın yanına gittiğini anlatan S.T., ifadesinde şöyle dedi: "A.M.A. yüksek lisans bölümünde jüriydi. Olaydan yaklaşık 3 hafta önce yanına giderek yüksek lisans konusunda birkaç soru sordum. Bana ’Bu konuları burada konuşmayalım. Benim Dadaşkent’te küçük bir bahçem var, oraya gidelim orada konuşalım. Başkaları görürse yanlış anlar’ dedi. Birlikte bahçeye gittik. Beni bahçedeki kulübeye davet etti. 

İçeri girdiğimizde ilk önce derslerden konuştuk. Bir süre sonra bana ’Güzel kızsın seni yüksek lisansa almazsak yazık olur. Gözlerin ve dudakların çok güzel’ diyerek dokunmaya başladı. Kendisine kızdım ancak dudağımdan öpmeye başladı.

ZORLA ORAL SEKS YAPTIRDI
Sonra beni evime bıraktı. Bu olaydan bir hafta sonra hocamın üniversitedeki odasına giderek bir Kitap istedim. Beni yine Dadaşkent’teki bahçeye davet etti. Dersim olduğunu söyleyince ’Herhalde yüksek lisana girmek istemiyorsun’ diyerek zorladı ve bahçeye götürdü. Burada zorla oral seks yaptı.

TERS İLİŞKİYE GİRDİ
Üçüncü kez beni bazı notlar vereceğini söyleyerek okula davet etti. Okula gittiğimde ’Gel bahçeme gidelim. Hem serin olur, hem gül toplarız, hem de sana notları veririm. Okulda bizi kimse görmesin’ diyerek beni yine zorladı. Orada beni kulubeye çağırıp zorla kıyafetlerimi çıkarttı. Zorla ters ilişkiye girdi. Baskı nedeniyle kabul ettim."
BENİ ÇOK ÜZDÜ
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında, hakkında "cinsel saldırı" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen A.M.A. hazır bulunurken, mağdur S.T. katılmadı.

Duruşmada söz alan A.M.A, S.T'nin 1 ve 2'nci sınıfta okuduğu dönem derslerine girdiğini, verdiği ifade ile kendisini de çok üzdüğünü söyledi.

S.T'nin odasına geldiği sırada yüksek lisans öğrencisi olan A.A'nın yanında olduğunu belirten A.M.A, şöyle devam etti:

"Kendi bölümünde hocası yüksel lisansa kabul etmeyince bizim bölüme geliyor. Mağdure ifadesi beni çok üzüyor. Mağdur var, o da benim. İftiraya uğradım. AGNO'su düşük olduğundan giremeyeceğini defalarca söyledim. 26 Haziran günü okuldan çıktığımda otomobilime binerken yanıma geldi. 'Hocam ne olur dinleyin, benim yüksek lisansa girmem gerekiyor' dedi. 

BEN AĞAÇLARI SULARKEN ISRAR ETTİ

Olmayacağını söyledim. Ağlayarak cama vurdu, otomobilime bindi. Evden önce bahçeye gidecektim. Yolda 11 kardeşi olduğunu, eve kendisinin baktığını, meslek yüksekokullarında iş sözü aldığını, bu yüzden yüksek lisans yapmak zorunda olduğunu belirtti. Ben ağaçları sularken ısrarla yüksek lisansa girmesi gerektiğini anlattı. Olmayacağını söyleyince yanıma geldi, beni öptü. Hakaret edince 'hocam isteğime yenildim' dedi. Yolda defalarca özür diledi. Hemen evine yakın bir yere götürdüm ve 'defol in' dedim. Olay bundan ibarettir."

Daha sonra buluştukları yönündeki beyanların gerçeği yansıtmadığını ifade eden A.M.A, arkadaşlarından birinin S.T'nin depresyon geçirdiğini söylediğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.