Piramit Haber

Diyarbakır'da izinsiz yürüyüş

Türkiye

Diyarbakır Valiliği'nce izin verilmemesine rağmen yürümek isteyen BDP'lilere polis müdahale etti.

DİYARBAKIR

BDP'nin bugün İstasyon Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı mitinge valilikçe izin verilmemesinin ardından Bağlar ilçesindeki BDP İl Başkanlığı önünde toplanan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Ahmet Türk, Altan Tan, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder, Nursel Aydoğan, Ayla Akat ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı partililer araçlarla Batıkent Kavşağı'na gitti.

Polisin toplanmaya izin vermemesi üzerine aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup, Turgut Özal Bulvarı'nda oturma eylemi yaparak bir süre trafiği aksattı. Ancak yapılan görüşme sonrası oturma eylemi sonlandırıldı.

Bu arada polis, sokak aralarında toplananlara Kürtçe anons yaparak eylemin valilikçe yasaklandığını duyurdu. Uyarıya rağmen dağılmayan gruplara biber gazıyla müdahale edildi.

Öte yandan BDP Genel Başkanı Demirtaş ile milletvekilleri valilik protokol kapısına giderek Vali Mustafa Toprak ile görüşme talebinde bulundu. Güvenlik güçlerinin valilikten uzaklaştırmak istediği partililer ile polis yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.