Piramit Haber

Dicle’ye tahliye çıkmadı!

Türkiye

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Hatip Dicle'nin tahliye talebini reddetti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonda tutuklanarak haklarında dava açılan 95'i tutuklu 175 sanık arasında yer alan kapatılan DEP'in eski milletvekili Hatip Dicle'nin tutuklulukta geçirdiği sürenin göz önünde bulundurarak tahliyesine ilişkin yaptıkları başvuruyu reddetti.
Başvuru reddedildi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasında 95'i tutuklu 175 sanık arasında bulunan Dicle için avukatları tutuklulukta geçirdiği uzun süreden dolayı tahliye talebi için mahkemeye başvurdu.

Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, Dicle ve diğer sanıklar için "mevcut delil durumu", "suçun vasıf ve mahiyeti", "gizli tanık beyanları", "delilleri karartma" ve "kaçma şüphesi" nedeniyle tutukluluk halinin devamına ilişkin karar vererek avukatların başvurusunu reddetti.

Mahkeme 3 gün öncede davada tutuklu bulunan ve yüzde 80 engelli raporunun olduğu, karaciğer ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan Ümit Aydın'ı tutuksuz yargılanmak üzere avukatlarının başvurusunu kabul ederek tahliye etmişti.

İstenen cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 95'i tutuklu 175 sanık hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.