Piramit Haber

''Demir Lady''ler iş başında

Türkiye

Dünyanın en büyük şirketlerine hükmeden 138 kadının yönettikleri şirketlerin değeri bazı ülke ekonomilerinden bile daha büyük...



Onlar, dünyanın en büyük şirketlerine hükmediyorlar. Yönettikleri şirketlerin değeri bazen birçok ülkenin ekonomisinden daha büyük olabiliyor. Verdikleri kararlar birçok kişiyi ilgilendiriyor, attıkları adımları dünya merakla izliyor. Bu yönüyle biz onlara ''Demir Lady''ler diyoruz.

Ünlü finans dergisi Forbes'in ''Dünyanın En Zengin Kadınları-2013'' sıralamasında, geçen yıl 104 olan milyarder kadınların sayısı bu yıl 138'e yükseldi.

Yaş aralığı geniş bir yelpazede yer alan ''lady''ler kadınlara has olduğu düşünülen kozmetik gibi alanlarda da iş yapıyor, kadınlara pek uygun görülmeyen madencilik ve otomobil sektörlerine de hükmediyor.

Forbes'a göre, Fransa'nın en zenginlerinden biri olan Liliane Bettencourt ve ailesi, Fransız kozmetik devi L'Oreal'in yüzde 30'una sahip bulunuyorlar. Bettencourt, 30 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadını olurken, dünyanın en zenginleri arasında da 9'uncu sırada yer alıyor.

En zengin kadın Koç'tan 

Son yıllarda istikrarlı ekonomisiyle dikkatleri üzerine çeken Türkiye'de de kadınlar iş dünyasında aktif rol oynuyor. Ülkenin önde gelen holdingleri, büyük şirketleri ve milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan bankalar kadınlar tarafından yönetiliyor. Türkiyede milyar dolarlık servete sahip 10 kadın bulunurken, bunların 5'i Sabancı, 2'si Koç, 2'si Doğuş ve 1'i de Yıldız ailesine mensup.

Forbes listesine göre, Türkiye'nin en zenginleri sıralamasında ikinci sırada yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel, 3,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin de en zengin kadını konumunda bulunuyor.

Koç Holding'den Türkiye'nin en zengin kadınları arasına giriş yapan bir başka isim de Suna Kıraç. Kıraç, 2,6 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 9'uncu kişisi olurken, en zengin kadınlar arasından da 3'üncü sırada yer alıyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.