Piramit Haber

Darbe Komisyonu gazete patronlarını dinledi

Türkiye

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu 28 Şubat-27 Nisan Alt komsiyonunda Doğan Medya Grubu'nun patronu Aydın Doğan dinlenmeye başlandı. Doğan, "Bizi şeytanın avukatı olarak görmeyin" diye konuştu. Komisyonda Doğan'ın sözlerinden dolayı...

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu 28 Şubat-27 Nisan Alt komsiyonunda Doğan Medya Grubu'nun patronu Aydın Doğan dinlenmeye başlandı. Doğan, "Bizi şeytanın avukatı olarak görmeyin" diye konuştu.

Komisyonda Doğan'ın sözlerinden dolayı kısa süreli bir 'ahlak' tartışması yaşandı. Devreye giren Komisyon Başkanı Nimet Baş, "Burada 'ahlak' anlam bakımından farklı algılanmış olabilir. Bu tartışmalara girmeyelim." diyerek uyarıda bulundu.

Mehmet Barlas'ın "Mesut Yılmaz, Aydın Doğan'ı ihya etti" sözlerinin hatırlatılması üzerine Doğan, örnek gösterilmesini istedi ve Barlas'ın karısının etkisinde kalarak böyle işler yaptığını kaydetti. Eşi Canan Barlas'ın Oleybet işine son verilmesinden dolayı içine girdiği durumdan dolayı Mehmet Barlas'ın bunları söylediğini dile getiren Doğan, şehir efsanesi çıkardığını kaydetti.

28 ŞUBAT OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMDİ
Doğan, "Gazeteler başka bir iş yapmasın; neden yapmasın, eğer ahlaklıysa. Başka işleri var diye de gazeteler para kaybetmesin." dedi. Bazı çıkan sözleri 'şehir efsanesi ve uydurma' olarak nitelendiren Doğan, "Müslümanlarn aleyhine yazılmasına ben de karşıyım. Ben kafirmiyin haşa haşa." şeklinde konuştu.

"28 Şubat bir post-modern darbe dönemi miydi" şeklindeki bir soruya Doğan, "Olağanüstü bir dönemdi. Halen söylüyorum sivil yönetenler zaafa düşünce, siyasiler yönetemeyince askerler öne çıktı." karşılığını verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.