Piramit Haber

Çok cesur bir gazeteciydi

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mehmet Ali Birand'ın, yakın siyasi tarihin üzerindeki bütün perdeleri kaldıran çok cesur bir gazeteci olduğunu söyledi.

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın, Türkiye için çok önemli, demokrat ve cesur bir gazeteci olduğunu belirterek, ''Televizyon yayıncılığında çok başarılı bir isimdi. Arkasında çok güzel eserler ve çok iyi bir isim bıraktı'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Ümraniye Nikah Sarayı'nda düzenlenen Tevfik İleri'yi anma programı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Mehmet Ali Birand'ı tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde ziyaret ettiğini ancak yalnızca oğlu ve hekimleriyle görüşebildiğini söyledi.

Birand'ın saat 18.30 sıralarında hayatını kaybettiğini ifade eden Arınç, ''Türkiye için çok önemli, demokrat ve cesur bir gazeteciydi. Televizyon yayıncılığında çok başarılı bir isimdi. Arkasında çok güzel eserler ve çok iyi bir isim bıraktı. Böyle kısa bir süre içinde hayatını kaybetmiş olması hepimizi derinden üzdü. Allah'tan rahmet diliyorum, Allah taksiratını affetsin. Eşine, çocuklarına, sevenlerine, çalıştığı kuruma, mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Tevfik İleri'yi anma programının ardından hastaneye giderek Birand'ın ailesine taziyede bulunacağını dile getiren Arınç, ''Bugün Sayın Başbakanımızla da görüşmüştüm. Kendisi de sağlık dileklerini ifade etmişti. Ama şu anda o da haberi almıştır umuyorum'' dedi.

Arınç, Birand'ın cenazesiyle ilgili henüz bir bilgisi olmadığını, eğer yarın İstanbul'dan kalkacak olursa kendisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da MKYK Toplantısı olmasına rağmen katılacağını belirtti. 

Birand'ın vefatından dolayı gerçekten çok üzgün olduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

''En son 32. Gün'ü birlikte yapmıştık. 2012 yılının bir değerlendirmesini yapmıştık. O da benim için bir hatıra olacak. Meclis Başkanlığım döneminden bu yana her konuyu birlikte paylaştığımız, geçmiş yakın siyasi tarihin üzerindeki bütün perdeleri kaldıran çok cesur bir insandı, yazarken de televizyon programları yaparken de... Ona çok borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum.'' 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.