Piramit Haber

Cizre-Nusaybir yolunda mahsur kalanlar yardım bekliyor

Türkiye

Bölgede hafta başından bu yana etkisini sürdüren kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölgede hafta başından bu yana etkisini sürdüren kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Etkisini sürdüren kar nedeniyle Şırnak'ın Cizre ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesi arasındaki karayolunda mahsur kalan vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediklerini ifade ediyor.

Cizre çıkışında önlem alan polis ekipleri, kar lastikleri ve zinciri olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Özellikle Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yapan tırların uzun kuyruk oluşturduğu görülüyor.

- "Yetkililerden çok acil yardım bekliyoruz"

Yolda mahsur kalan vatandaşlardan Yusri Atlı, AA muhabirine, Cizre Nusaybin karayolunda 3 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığını belirterek, Silopi'den yola çıktıklarını ancak 3 gündür 10 metre bile ilerleyemediklerini söyledi. Binlerce aracın yolda mahsur kaldığını ifade eden Atlı, bazı araçların kaza yaptığını belirtti.

Atlı, şöyle dedi:

"Araçlarda çok sayıda kadın ve çocuk var. Herkes perişan halde. Araçların yakıtları bitmek üzere. En çok yemek ve su sıkıntısı yaşanıyor. Bebeğini 3 gün önce doğumda kaybeden çok hasta bir kadın araçta bebeğinin cenazesi ile Irak'a gitmeyi bekliyor. Kadın ve çocuklar ciddi şekilde tuvalet sıkıntısı yaşıyor. Karda düşüp yaralananlar var. 3 gündür hiçbir yardım alamadık. Yol açılıncaya kadar mahsur kalanların yemek ve su ihtiyacının giderilmesi için yetkililerden çok acil yardım bekliyoruz."

- "Aç ve susuz kaldık"

Mahsur kalan tır şoförü Mehmet Çay, Irak'tan Türkiye'ye geldiğini ancak 3 gündür Cizre Nusaybin karayolunda mahsur kaldığını söyledi.

Cizre Nusaybin arasındaki 50 kilometrelik yolun 3 gündür açılamadığını ifade eden Çay, yolun açılması konusunda 3 gündür bir çalışma yapılmadığını savundu.

"50 kilometrelik yol 3 gündür açılamadı. Aç ve susuz kaldık" diyen Çay, önlerindeki otomobilde bebeğini kaybeden bir kadının 3 gündür cenaze ile beklediğini anlattı.

Araçların zaman zaman kaydığını ifade eden Çay, en büyük mağduriyetin yiyecek ve su sıkıntısı olduğunu vurguladı.

Çay, şöyle konuştu:

"Binlerce araç tampon tampona bekliyoruz. Nusaybin ilçesine 60 kilometre mesafedeyiz. Yolun açılması konusunda 3 gündür hiçbir karayolu ekibini göremedik. Herkes birbirinin camına vurup ekmek ve su talebinde bulunuyor. Çok mağduruz. Açız. Çocuklar aç. Burada sadece yöre insanı ve bulunduğumuz noktadaki jandarma bize destek sundu. Üzümlü Jandarma Karakolu bize yemekhanesini açtı."

Kar yağışının kısmen sürdüğünü anlatan Çay, don olmamasının büyük şans olduğunu belirtti.

Vatandaşlardan Osman Delubaş ise dün Şırnak'ın Silopi ilçesinden yola çıktıklarını ancak Cizre Nusaybin arasındaki İpekyolu'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını söyledi.

Dünden bu yana beklediklerini dile getiren Delubaş, yolda tüm şeritlerin araçlarla dolu olduğunu, kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların perişan olduğunu belirtti.

281 kişi kurtarıldı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, 11 Aralık'tan itibaren Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve köy yollarının kapandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu kurtarma faaliyetleri sonunda, yollarda ve köylerde mahsur kalan toplam 281 kişinin kurtarıldığı, kurtarma çalışmalarına devam edildiği vurgulandı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.