Piramit Haber

Cinsel istismara rekor ceza

Türkiye

Kayseri'de, öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan okulun müdür yardımcısına 41 yıl hapis cezası verildi.

KAYSERİ

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuksuz sanık Resul Ekinci, sanık avukatı ve sanığın yakınları katıldı.
Ekinci, mahkemede yaptığı savunmada, öğretmenlik hayatı boyunca böyle bir durumu hiç yaşamadığını ifade ederek, bu olayın bir iftira olduğunu öne sürdü. Görevini şerefi ile yerine getirdiğini belirten Ekinci, ''Benim şerefimle oynandı. Böyle bir olayın içinde kesinlikle yer almadım. Bu bir iftiradır. Allah biliyor ki, ben suçsuzum'' dedi.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonunda Ekinci'ye, öğrenciler G.K.'ye (13) cinsel istismardan 20 yıl, B.U.'ya (13) cinsel istismardan 16 yıl 6 ay, M.U.'ya (14) cinsel istismarda bulunduğu için de 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 41 yıl hapis cezası verdi.
Ekinci duruşmanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (1)

BANU 11 Yıl Önce

Travma sonrası stres bozukluğu durumu çocuk için gerçekten çok sıkıntılı ve belirgin işlev kaybına yol açan bir durumdur. Çocukta bu durumda depresyon , okul başarısızlıkları , sosyal fobi , içe çekilme , arkadaşlardan uzak kalma , hayata ve geleceği yönelik ümitsizlik görülebilir. Bu durumda olan her çocuğa aile – hekim – okul üçgeni içerisinde belirgin bir psiko sosyal destek saglanmalıdır.Adli Tıp Raporunun nasıl hazırlandığı da tartışma konusu. Ruh Sağlığı gibi subjektif konuda sadece mağdur beyanı alınarak rapor verilmesi hukuk sistemiyle bağdaşmamaktadır. Bunu dile getiren bir sürü makale, yaşanmış olay olmasına rağmen nasıl olur da Adli Tıp Kurumu ayağını sağlam basmadan rapor hazırlar, anlamak mümkün değil. Çocuğun ders başarısının düştüğünü neden çocuktan dinleyip,hiçbir kayıt ders notlarına bakmadan kananate ulaşır.Lehe olan kanıtların hiç birisinin bilirkişiye gönderilmeden karar verilmesi, adil yargılanmayı zedeleyeceğini düşünüyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.