Piramit Haber

CHP'li Tanal'ın müdahillik talebine ret

Türkiye

Mahkeme, Deniz Feneri e.V. bağlantılı davası kapsamında duruşmaya gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu müştekilerin davaya katılma taleplerini reddetti.

İSTANBUL

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda açılan davanın İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, müşteki Sadık Deniz'in mahkemeye faksla gönderdiği dilekçede şikayetinden vazgeçtiğini belirttiğini söyledi. 

Bunun üzerine söz alan müşteki avukatı, bu dilekçeden haberinin olmadığını ifade ederek, dilekçeyi inceleyip beyanda bulunmak üzere süre istedi. 

Müşteki CHP Milletvekili Mahmut Tanal da hem kendi adına hem de millet adına davaya katılma talebinde bulunduğunu ifade ederek, söz konusu sanıkların eyleminin örgütlü suç kapsamına girdiğini öne sürdü. Tanal, mahkemenin yetkisizlik kararı vererek, dosyayı TMK 10. maddesiyle görevli mahkemeye göndermesini talep etti. 

Katılma taleplerine ilişkin görüşleri sorulan cumhuriyet savcısı da müşteki Sadık Deniz'in şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçenin aslının istenmesini, diğer katılma taleplerinin ise suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedilmesini talep etti. 

Verilen aranın ardından müdahillik taleplerine ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sadık Deniz'in celse arasında faksla gönderdiği dilekçenin aslı istenerek, aslı geldikten sonra bu konuda bir karar verilmesine hükmetti. 

Mahkeme heyeti, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve avukat Zeynel Öztürk'ün de aralarında bulunduğu duruşmaya katılan müştekilerin, suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle müdahillik taleplerini reddetti. 

Duruşma, mahkemenin ara kararı gereğince TRT'den görevlendirilen iki spikerin dönüşümlü olarak 526 sayfalık iddianameyi okumasıyla devam ediyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.