Piramit Haber

Çeçenistan Kamu Denetçisi Antalya'da 12 Kilo Altınla Yakalandı

Türkiye

Çeçenistan ombudsmanı(kamu denetçisi): Kadırov'un danışmanının Türkiye'de tutuklanması provokasyondur

 Çeçenya İnsan Hakları Komiseri Nurdi Nuhajiyev, Çeçenistan Başkan Danışmanı Amruddi Edelgeriyev’in Antalya havalimanında tutuklanmasını provokasyon olarak adlandırdı. Edelgeriyev, Türkiye’den 12 kilo altın çıkarmaya çalıştığı iddiasıyla Antalya havalimanı yetkilileri tarafından tutuklanmıştı. Nuhajiyev, Edelgeriyev’in haklarının korunmasını talep etme niyetindedir. Basının yaydığı habere göre Edelgeriyev, sorgulamadan sonra diplomatik pasaportla Rusya’ya döndü.

Nuhajiyev konuyu şöyle değerlendirdi: “Son zamanlar, Türkiye’de, Rusya vatandaşlarının her türlü olası kural ihlali kışkırtılmaktadır. Eminim, her vesileyle, Rusya’yı negatif davranışa provoke ediyorlar.” Nuhajiyev’e göre Edelgeriyev olayı buna en iyi örnektir.

Yetkili, bu bağlamda, Moskova-Şam seferini yapan Suriye yolcu uçağının 10 Ekimde zorla Ankara’ya indirilmesi olayını da anımsattı. Türkiye makamları, uçakta askeri amaçlı kargonun taşındığını beyan etmişlerdi. Rusya yetkilileri, Suriye uçağında el konulan kargonun iade edilmesi konusunda Türkiye ile müzakerelere devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.