Piramit Haber

Bu süreç çok konuşmaktan öte adım atma sürecidir

Türkiye

Adalet Bakanı Ergin, çözüm süreciyle ilgili, "Bu süreç çok konuşmaktan öte icraatları takip etme, adım atma sürecidir diye düşünüyorum" dedi..

MUĞLA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Marmaris'te dün gece gerçekleştirilen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçedeki kanaat önderlerinin katıldığı "Çözüm süreci" konulu toplantının ardından kaldığı otelde, aynı heyetle kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra otelden ayrılan Ergin, Marmaris Adliyesi'ni ziyaret etti. Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel'den bilgi alan Ergin, binada incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, Marmaris'te sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Marmarislilerle son gelişmeleri konuştuklarını söyledi.

Gazetecilerin "Çözüm sürecinin hangi aşamada olduğu" yönündeki sorusunu Ergin, şöyle yanıtladı:

"Bu süreç çok konuşmaktan öte icraatları takip etme, adım atma sürecidir diye düşünüyorum. Aşama aşama gelişecek bir süreçtir. İlk aşamanın içerisindeyiz. Birinci aşama tamamlandıktan sonra ikinci aşamada tedbirler uygulanmaya başlayacaktır. Devamında da üçüncü aşamaya geçilecek. Türkiye'nin, geleceğe yönelik bölgesinde ve dünyada konumunu daha da pekiştirecek bir noktaya gelmesine gayret ediyoruz."
Ergin, çok konuşmaktan ziyade çok çalışmak gereken bir dönemde olunduğuna işaret etti.
Bakan Ergin, kendisine eşlik eden Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkanı Nihat Öztürk ile Fethiye ilçesine gitti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.