Piramit Haber

Bu oyuna düşmemek lazım

Türkiye

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Sabaha karşı bu eylemlerin yapılmış olması, siyasi iktidarın bir oyunudur. Bu oyuna düşmemek lazım" dedi..

Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Başkent'te Konya Tanıtım Günleri Etkinliği'ne katıldı.

Seydişehir Belediyesinin standını da ziyaret eden Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin şiddete dayalı gelişmelerin Türk toplumunu rahatsız ettiğini bvurguladı. Türkiye'de şiddet yoluyla eylem yapmak, karşı düşünceleri veya yandaş düşünceleri savunmanın alışkanlık haline geldiğini belirten Bahçeli, İstanbul halkının Gezi Parkı üzerinden bazı görüşlerini dile getirdiğini, savundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Siyasi iktidarın emniyet güçleri aracılığıyla aşırı derecede şiddet kullanmayı devam ettirmesi çok doğru değildir. Özellikle de sabaha karşı bu eylemlerin yapılmış olması, gerilim stratejisiyle bazı siyasi hedeflere ulaşma noktasında siyasi iktidarın bir oyunudur. Bu oyuna düşmemek lazım" dedi.

Bir gazetecinin seçim barajının düşürülmesine yönelik kanun tasarısı hakkındaki görüşünün sorması üzerine Bahçeli, yasa teklifi olduğunu bilmediklerini, gördükten sonra MHP'nin geçmişten bu yana devam ettirdiği görüşler çerçevesinde tavrını ortaya koyacağını kaydetti.

Bahçeli, İstanbul'da yapılacak üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine de değinerek, "Üçüncü köprünün toplumsal gelişmenin, Avrupa-Asya arasındaki ilişkilerin bir tabii sonucu olarak, yoğun trafiği daha da hafifletmek amacıyla yapılmış olması faydalı bir eylemdir, iyi bir düşüncedir" diye konuştu.

Bahçeli, üçüncü köprüye isim önerisinin olup olmadığı yönündeki soruyu, "Birinci köprü Cumhuriyetimizi temsil ediyor, ikinci köprü Osmanlı'nın temsili, üçüncü köprü de Selçuklu'yu temsil etsin diye düşünürüm. Son günlerde 1071'e karşı çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultan Alparslan demesinde bir mahsur görmem" ifadeleriyle yanıtladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.