Piramit Haber

Bu neyin intikamı!

Türkiye

Taksimde olay var.Sanatçılar,siyasiler,öğrenciler,teyzeler,çoluk çocuk büyük küçük herkes nöbete durdu.

Çünkü;Taksim Gezi parkı yıkılacak yerine topçu kışlası yapılacak.Taksim’in tek yeşil alanı yıkılıp kışla yapılacak belki de kışla adı altında AVM ve rezidans demek daha mı doğru olur! E… emir büyük yerden olunca gezi parkındaki ağaçlar sökülecek,direnişçilere orantısız güç kullanılacak,zorluk çıkaranların koluna kelepçe takılacak…
Bu durumda görülen o ki memleketin polisinin boynu kopma noktasında! 
Bu neyin intikamı?

3 gündür nöbete duran vatandaş polis’in şiddetiyle karşı karşıya kalıyor.Devletin polisi intikam alır gibi Taksim gezi parkında sabah akşam demeden orantısız mücadele içinde devletin vatandaşlarıyla burun buruna geliyor!Son yıllarda yaşanılanlara bakılırsa yasa tanımazlık zirve yapmış memlekette!Çünkü yapılan muamelenin hiçbir yasal dayanağı bulunmuyor!
Polis bu hukuk dışı çalışmanın önüne geçmek isteyen vatandaşları 3 gündür hırpalıyor,vatandaşlara gaz sıkıyor ,yaralıyor!

Taksimde sıcak saatler yaşanırken Sayın Başbakan karar alınmıştır gezi parkı yıkılacak açıklamasında bulunuyor ve böylelikle ateşi daha da alevlendiriyor!
Geçenlerde yapılan bir açıklama doğrultusunda ağaç sökme işleminin yol genişletme çalışması olduğu açıklanmıştı!Burdan bakıldığında olayın topçu kışlasıyla alakası olmadığı anlaşılmıyor mu?

Ben bu memleketin vatandaşı olarak memleketimin taşına, toprağına, suyuna sahip çıkmakla görevliyim, yeşil alanlarımızı kapitalist düzene kurban vermek istemediğim gibi oraya sonradan yapılan tarih(avm) de istemiyorum.Umuyorum ki bu olumlu çaba devlet zirvesi tarafınca görülür ve en kısa zamanda çözüme kavuşur!

Sezen AYYILDIZ/ s.ayyildiz@piramithaber.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.