Piramit Haber

Bu Mağazada Her Şey Bedava

Türkiye

Çanakkale Belediyesi bünyesinde 2006 yılından beri faaliyet gösteren Sosyal Market, hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor.

 Çanakkale Belediyesi bünyesinde 2006 yılından beri faaliyet gösteren Sosyal Market, hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Toplanan kıyafet, ayakkabı, mobilya gibi kullanılmayan eşyalar, sosyal markette sergileniyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, tıpkı bir mağazada gezer gibi, beğendikleri ürünleri seçerek alabiliyor.
Sosyal Market, ihtiyaç sahiplerine kıyafetten ayakkabıya beyaz eşyadan medikal malzemelerine kadar birçok yardımda bulunuyor. Sosyal Market sorumlusu Pınar Tümay, "Sosyal Market kurulduğundan bu yana 4 bin yardımseverden aldığı yardımları yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmayı başardı. Yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmak adına kurulan Sosyal Market, bir toplumsal dönüşüm projesi haline geldi. Vatandaşların ihtiyacından fazla eşyalarını alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Sosyal Market Projesi bir sosyal sorumluluk projesidir" dedi. 

Nakit para ve riskli olduğu için gıda malzemesi kabul etmediklerini söyleyen Tümay, "Bunlar dışında kalan, kullanılabilir durumdaki bütün eşyaları alıyoruz. Daha çok giyecek ve mobilya yardımları oluyor. Mobilyaları, yapılan müracaatlara göre, önceden tespit edilen vatandaşlarımızın evlerine kadar götürüyoruz. Kıyafet, ayakkabı, çanta gibi eşyalar ise markette sergileniyor. İhtiyacı olan vatandaşımız, buraya gelip, bir giyim mağazasında gezer gibi, beğendiği ürünleri seçip deneyerek alabiliyor. Yardımı yapanla yardım alan kesinlikle karşılaşmıyor. Zaten bağışçıların birçoğu da kimliğini açıklamak istemiyor. Bağışlamak istediği ürünleri sabah erkenden kapıya bırakıp gidenler de var" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.