Piramit Haber

Bu eylemi halka anlatamayız..

Türkiye

Yolu kapatan eylemciye sürücülerden ve arkadaşlarından tepki

ESKİŞEHİR'de, bir grup gösterici Hatay'daki eylemde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için protesto düzenlerken kendi aralarında anlaşmazlığa düştü. 4-5 eylemcinin cadde ortasında oturmasına yoldan geçen araç sürücüleri ile eylemcilerin kendi arkadaşları tepki gösterdi. Grup daha sonra yürüyüş yaptı.
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık bir sürede burada yapacakları eylemle ilgili kendi aralarında görüştü. Görüşme sürerken gruptakilerden 4-5 kişi Üniversite Caddesi'nin kent merkezine gidiş yönünde yol ortasında oturdu. Araçlar yol ortasında oturanların sağından ve solundan geçmeye başladı.

ÇOCUĞUM HASTA
Bir eylemci de oturan arkadaşlarının yanında caddede sere serpe sırtüstü uzandı. Bu sırada içerisinde eşi ve çocuğu bulunan bir sürücü aracını aniden durdurmak zorunda kaldı. Eylemcilere tepki gösteren sürücü, "Çocuğum hasta. Onu hastaneye götürüyorum. Yolu açın" diye bağırdı.

BU EYLEMİ HALKA ANLATAMAYIZ
Yere uzanan eylemci kalkmamakta direnince grubun bulunduğu yerden gelen bir başka eylemci, "Arkadaşlar Mahir Çayan derki, halka anlatamayacağınız bir eylemi yapmayın. Bu eylemi halka anlatamayız. Antipati toplayacağız. Gerek yok" diye arkadaşını uyardı.

TEKRAR YOL ORTASINA GELİP TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜ
Oturma eylemi yapanlar önlerinde uzanan kişiyi yattığı yerden kaldırdı ve yolu trafiğe açtı. Aynı kişi bir süre sonra tek başına yol ortasında durarak zafer işareti yaptı. Araç sürücülerine güç anlar yaşatan kişiyi gruptan gelen bir arkadaşı yol ortasından alıp yanlarına götürdü.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Grup daha sonra Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'na yürürken yol boyunca "Ahmet Atakan ölümsüzdür", "Ali İsmail korkmaz ölümsüzdür" diye sloganlar attı. Eylemciler yaklaşık 4 kilometre yürüdükten sonra dağıldı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.