Piramit Haber

Bölge Mahkemesi'nde ilk duruşma

Türkiye

ANKARA - Fevzi Çakır''3. yargı paketi'' ile kaldırılan ''özel yetkili mahkemeler''in yerine Adana, Ankara, İzmir, Malatya ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde 13 bölge ağır ceza mahkemesi kuruldu.13. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi Ankara'nın...

ANKARA - Fevzi Çakır

''3. yargı paketi'' ile kaldırılan ''özel yetkili mahkemeler''in yerine Adana, Ankara, İzmir, Malatya ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilde 13 bölge ağır ceza mahkemesi kuruldu.

13. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi Ankara'nın yanı sıra Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Zonguldak illerinde Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) Matadorbet 10. maddesi kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakacak.

Tayyar Köksal (Başkan), Süleyman Köksaldı (üye) ve Hakan Oruç'tan (üye) oluşan 13. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmasını pazartesi günü yapacak. Mahkemede 13'ü tutuklu 23 sanık hakkında ''uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak'' ve ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçlarından açılan dava görülecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.