Piramit Haber

BM'de İzmir EXPO 2020'nin tanıtımı yapıldı

Türkiye

BM'de İzmir EXPO 2020'nin tanıtımı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı resepsiyonla yapıldı.

CENEVRE

BM'deki Serpentine Salonu'ndaki resepsiyonda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin EXPO 2020 için "Herkes için Sağlık: Daha iyi bir dünya için yeni yollar" temasını seçtiğini belirterek, böylece Türkiye'nin sağlık temalı bir EXPO düzenlemeye aday ilk ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sağlık sisteminde gösterdiği başarıların Dünya Sağlık Örgütü'nce de takdirle karşılandığını ifade eden Müezzinoğlu, sadece Türkiye'de değil dünyada da sağlık alanında iyileştirmeler yapılması konusundaki çalışmalara destek olduklarına işaret etti.

İzmir'e önümüzdeki on yıl içinde 50 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını bildiren Müezzinoğlu, "Başta sağlık olmak üzere, ulaşımdan, eğitime; spor tesislerinden enerji altyapısına kadar farklı alanları kapsayan yatırımlarla İzmir'i bölgesel bir sağlıklı yaşam merkezi yapmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Bu doğrultuda, 2020 yılından önce, dünyada sağlık alanında en ileri teknolojilerin kullanılacağı iki sağlık kampüsünü İzmir'de faaliyete geçirmek üzere çalışmalarına başladıklarını dile getiren Müezzinoğlu, "İzmir'i EXPO 2020'ye en iyi şekilde ev sahipliği yapacak bir kent haline getirmek için her türlü kaynağı seferber edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye olarak, gelişmekte olan ülkeleri EXPO 2020 İzmir'e katılmaya teşvik etmek amacıyla 155 milyon Avroluk bir destek programı hazırladıklarını da anlatan Müezzinoğlu, bu destek programı sayesinde EXPO 2020'nin en geniş katılımlı EXPO olmasını hedeflediklerini bildirdi.

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, EXPO'nun olimpiyatlar ve dünya kupası ile beraber dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olduğuna işaret ederek, en son 2010 yılında Çin'in Şangay kentinde düzenlenen EXPO'ya 192 ülke, 50 uluslararası kuruluşun katıldığını söyledi.

Şangay EXPO'ya 73 milyon ziyaret gerçekleştiğini belirterek, "EXPO, ülkeleri, uluslararası kuruluşları bir araya getiren küresel bir organizasyon olmanın yanı sıra, bilgi, fikir ve projelerin paylaşıldığı ideal bir platformdur" dedi.

Sağlığın insanlık tarihi boyunca en vazgeçilmez konuların başında geldiğine işaret eden Kocaoğlu, sadece gelişmekte olan ülkelerde değil gelişmiş ülkelerde de sağlığın önemine dikkati çekerek, bu nedenlerle İzmir EXPO'nun ana temasını sağlık olarak belirlediklerini kaydetti.

Resepsiyona, 66. Dünya Sağlık Asamblesi'ne katılan pekçok ülkenin sağlık bakanları ve BM nezdinde büyükelçileri ile davetliler de iştirak etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.