Piramit Haber

Bir tek kişi bile mağduriyet yaşayamaz

Türkiye

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazeteci olsun veya olmasın, bir tek kişinin bile düşünceleri yahut ifadeleri nedeniyle mağduriyet yaşamasını kabul etmeyeceklerini söyledi.


ANKARA

''Türkiye'de İfade ve Medya Özgürlüğü Konferansı''na, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile yüksek yargı organı ve askeri yargı üyeleri katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Bakan Ergin, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önündeki görünümünü iyileştirmek ve hak ihlallerine yol açan yapısal sorunları gidermek için hazırladıkları 4. Yargı Paketi'nin ise yakın zamanda Meclis gündemine geleceğini kaydederek, temel hak ve hürriyetlerin korunup geliştirilmesi ve ihlallerin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin 2012 yılı raporunda 76 kişinin tutuklu bulunduğu iddiasının yer aldığını hatırlatan Ergin, Komitenin 2011 yılı raporunda ise bu sayının 8 olarak verildiğini belirtti. 

Ergin, şunları söyledi: 
''Gazeteci olsun veya olmasın, bir tek kişinin bile düşünceleri yahut ifadeleri nedeniyle mağduriyet yaşamasını kabul etmeyeceğimizi defalarca tekrarladım. Ancak ifade özgürlüğünün sınırını oluşturan, bırakın şiddete teşvik unsurunu, doğrudan şiddete bulaşmış kişileri bile gazetecilik kimliğiyle savunma refleksini, suç işlemekte imtiyazlı bir sınıf arayışı olarak görüyorum.
Basın ve ifade özgürlüğüyle doğrudan yahut dolaylı hiçbir ilgisi bulunmayan bu tür eylemlere müsamaha gösterebilecek bir hukuk devleti modelinin yeryüzünde bulunabileceğini sanmıyorum. ''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.