Piramit Haber

Bir hat aldı başına gelmeyen kalmadı

Türkiye

Adana’dan aldığı telefon hattı sonrası adına 200 tane telefon hattı açıldığını ve bunların kötüye kullanıldığını polis tarafından dolandırıcılık suçundan aranınca öğrenen H.K. Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 Ankara’da yaşayan H.K. ablasını ziyaret için Adana’ya gittiğinde kimlik bilgilerini vererek bir telefon hattı satın aldı ve başına gelmeyen kalmadı. Kendisinden habersiz 'nüfus cüzdanı bilgileri' kullanılarak alınan telefon hatlarının kötüye kullanılmasından dolayı dolandırıcılık suçundan arandığını öğrenince adına 200’den fazla telefon hattı çıkarıldığını öğrendi.
Dolandırıcılıktan arandığını duyunca şaştı kaldı

“Bir polis memurunun evime gelerek benim dolandırıcılık suçundan arandığımı söylemesiyle öğrendim ki 2006 yılından bu yana kullandığım telefon hattıma ilave olarak benim kimlik bilgilerimi kullanarak 200'den fazla telefon hattı açılmış” diyen H.K. yaşadığı olayı şöyle özetledi:

“2006 yılında ablamın yanına Adana’ya gittiğimde faturalı bir telefon hattı satın aldım. Aradan yıllar geçtikten sonra ablam polislerin beni aradığını söylemek için aradı. Aldığım bilgilere göre adıma açılan hatlarla dolandırıcılık yapılmış ve polisler kapıma dayanmış.

GSM firmasına giderek adıma açılan hatlar hakkında bilgi almak istedim vermediler. Madem benim adıma kayıtlı bilgi verin diyorum hiçbir bilgi vermiyorlar. Daha sonra o gsm şirketinde çalışan bir tanıdık buldum. Onun yardımı ile T.C. numaramı sisteme girerek adıma açılan hatların listesini çıkardık.

Gözlerime inanamadım benim adıma 200 adet hat açılmış ve bu hatlar sürekli açılıp kapanmış.”

Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu Adına çıkarılan bu hatlar kullanılarak dolandırıcılık olaylarının gerçekleştirildiğini anlayan H.K. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetçi “Adımı temize çıkarmak için hukuk mücadelesine başladım” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.