Piramit Haber

Bir babanın ''barış'' feryadı

Türkiye

Hakkari'de 2 yıl önce güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen oğlunun taziyesinde duvara astığı Türk bayrağı ile gündeme gelen Mehmet Arslan, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu..



MUŞ - Kadir Tunç

Güvenlik güçlerinin 2011 yılı kasım ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda etkisiz hale getirilen Muş'un Korkut ilçesi nüfusuna kayıtlı Sezer Aslan'ın ölümünün üzerinden 15 ay geçti.

Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyünde yaşayan ve oğlunun cenazesini toprağa verdikten sonra taziyeleri kabul ettiği köy evinin duvarına Türk bayrağı asmasıyla gündeme gelen baba Mehmet Arslan, İmralı'daki görüşmelerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

''Ben oğlumu okuması için göndermiştim ama kandırıp dağa çıkardılar'' diyen Arslan, ''Benim çocuğum öldü, başkaları ölmesin. Önceden de barış istiyordum, şimdi de barış istiyorum. İster asker ister sivil olsun, kimsenin ölmesini istemiyorum. Şu anda bir barış süreci var. Barış olsun, adalet olsun istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.