Piramit Haber

Bingöl'de 13 sığınak imha edildi

Türkiye

Genç ilçesi kırsal alanında yürütülen operasyonlarda bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, teröristlerin kullandığı 2 depo ve 13 sığınağın da imha edildiği bildirildi.

BİNGÖL

Valilikten yapılan açıklamada, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Bingöl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki özel harekat ve komando birliklerinin yanı sıra geçici köy korucularının da katılımıyla operasyon yürütüldüğü belirtildi.

Genç ilçesine bağlı Dikpınar köyü kırsalındaki operasyonda 1 geçici köy korucusunun yaralandığı 1 teröristin ise etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, ölü olarak ele geçirilen teröristin 2011 yılında Genç-Servi-Bayramlı mahallesinde faaliyet gösteren maden ocağına ait şantiyedeki iş makinelerini yaktığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
''Jandarma Komando ve Piyade Komando Taburu'nun da katılımıyla icra edilen operasyon sonucunda terör örgütü mensuplarına ait 2 depo ve 13 sığınak bulunarak tahrip edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zayiat verdirmek amacıyla 2 adet basma düzenekli kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat, 2 adet sırt çantası, 3 adet büyük akü, 150 kilogram yiyecek ile bol miktarda yaşam ve kullanım malzemesi ele geçirilmiştir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.