Piramit Haber

Bebek cesedi bulundu

Türkiye

Denizli'de, yurt odasındaki buzdolabında başı ve gövdesi ayrı halde bulunan bebeğin annesi olduğu ileri sürülen üniversite öğrencisi ile bebeğin babası olduğu iddia edilen kişi, gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait bir yurtta kalan Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Ü.T, daha önce okul kantininde çalışan ve 9 aydan bu yana yaptığı askerlik görevinden izne gelen erkek arkadaşı F.C'ye, 3 gün önce yurt tuvaletinde kız bebek doğurduğunu, ölü dünyaya gelen bebeğin kafasını keserek, gövdesiyle buzdolabında sakladığını söyledi.

Bunun üzerine F.C, ikna ettiği Ü.T. ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Ü.T, ifadesinde, bebeğin ölü doğduğunu ve ne yapacağını bilmediği için paniğe kapıldığını ileri sürdü. Ü.T'nin odasında yapılan aramada, buzdolabında başı ve gövdesi ayrı bebek cesedi bulundu. Ceset, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Ü.T. ve bebeğin babası olduğu iddia edilen F.C'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

-Olaya üzüldüm

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Denizli'de, yurt odasında bulunan bebek cesedi ile ilgili iddialara ilişkin, "Olaya çok üzüldüm. Konuyu biliyoruz. Teftiş Kurulu Başkanı'nı Denizli'ye gönderdik. Denizli Bölge Müdürümüzü de Ankara'ya çağırdık" dedi.

Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin dile getirilmesi üzerine, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi öğrencisinin kredi yurtlar kurumu tuvaletinde doğurduğu bebeğinin başını kopartıp, odasındaki buzdolabında sakladığı yönündeki iddiayı değerlendirdi.

Kılıç, şunları söyledi:

"Olaya çok üzüldüm. Konuyu biliyoruz. Teftiş Kurulu Başkanı'nı Denizli'ye gönderdik. Denizli Bölge Müdürümüzü de Ankara'ya çağırdık, birebir malumat almak için.

Öğrenci adına konunun abartılı noktaya taşınmaması için bilgileri mahrem tutuyoruz. Çünkü bir tarafta da ailesi var. Bunlar maalesef yaşanabilen talihsizlikler. Belli noktalarda bizim kaygılarımızın neler olduğu anlaşılabilecek konular. Ama hayatın her alanında olabilir. Dramatik bir olay maalesef."

Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, "Demek ki sadece evlerde yaşanmıyor bunlar" değerlendirmesi üzerine, "Devlet yurdunda olan bir ilişki olarak görmeyin olayı. Yaşanan, gizlenen bir hadise. Gizli yapılan bir doğum var. Dramatik bir hadise bu" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.