Piramit Haber

Bayram trafiğine havadan denetim

Türkiye

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollarda yaşanan yoğun trafik, havadan ve karadan denetleniyor.

ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Trafik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bayram tatiline çıkan vatandaşların oluşturduğu yoğun trafik nedeniyle olabilecek trafik kazalarının önüne geçebilmek için koordineli bir çalışma yapıyor.

Polis ekipleri, Havacılık Dairesi Başkanlığı'na ait helikopterlerle, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Adana'yı çevre illere bağlayan karayollarında bayram tatili dolayısıyla artan trafiği izlemeye aldı. Helikopter ekibi tarafından havadan denetlenen karayolu trafiğinde, kurallara uymayan sürücüler karadaki ekiplere bildiriliyor.

Hız sınırını aşan, şerit ihlalinde bulunan araç sürücülerine, helikopterdeki ekibin ihbarının ardından karadaki polis ekipleri müdahale etti. Helikopter ekibi, ayrıca trafik kuralı ihlallerinin yanı sıra tır, kamyon ve tanker gibi ağır tonajlı araçların yoğunluğu nedeniyle trafik akışının yavaşladığı noktaları da karadaki ekiplere bildirerek, karadaki ekiplerin trafiği çok daha hızlı bir şekilde kontrol altına almasını sağlıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.