Piramit Haber

‘Barışı getirirse Erdoğan getirir'

Türkiye

Başbakan Erdoğan’ın 35 yıl önce ziyaret ettiği Çaybağı Köyü sakinleri çözüm sürecine tam destek veriyor. Erdoğan’ı evinde misafir eden Güler, “Başbakan çözemezse kimse çözemez” diyor.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ı, 35 yıl önce misafir eden Van’ın Çaybağı Köyü sakinleri, kapılarını AKŞAM’a açtı. Erdoğan’ı, Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı 1978 yılında bir gece evinde ağırlayan Hacı Tozlu Güler, 1982’de vefat etmiş. 35 yıl önce yer sofrasında bağdaş kurulan evde bugün, Güler’in oğlu Mehmet Şirin Güler ve torunları yaşıyor. Oğul Güler, o geceki sohbeti anlattı:
İÇİMİZDEN BİRİYDİ: Konuk ettiğimiz Erdoğan’ı 10 yıldır Başbakan olarak görmenin gururunu yaşıyoruz. Samimiyeti ve alçakgönüllüyle içimizden biriydi. 
EVİMİZ HİÇ DEĞİŞMEDİ: Oda o günden beri sonradan aldığımız koltuk takımı haricinde değişmedi. Babam bugün hayatta olsaydı, Erdoğan’ın başarısı karşısında duygulanırdı.
ÇÖZÜME TAM DESTEK: Barış ve çözüm sürecine tam destek veriyoruz. Köy isimlerinin iadesi kararını sevinçle karşıladık. Runnegar isminin tekrar verilmesi için başvuruda bulunacağız. Sıkıntılarımızı Başbakanımız çözemezse, ne gelen ne giden kimse çözemez.
GÖNLÜMÜZÜ KAZANMIŞTI
Erdoğan’ın ziyaretini hatırlayan Abdülhakim Ayyıldız “Başarılı bir siyasetçi olacağı daha o günlerden belliydi. Bir gecede hepimizin gönlünü kazınmıştı. Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın babası Ahmet Erdoğan da köyümü ziyaret etti. Başbakanımız’ın rahmetli babası, peynir üretimi konusunda bize yol göstermişti” dedi.

OKUL, YOL VE SAĞLIK OCAĞI 

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı 120 haneli Çaybağı Köyü sakinleri de Başbakan Erdoğan’ın 35 yıl sonra kendilerini hatırlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çözüm sürecine tam destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Köy sakinleri, Erdoğan’dan sağlık ocağı, asfalt yol ve okul istediler.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.