Piramit Haber

Avrupa'dan tersine göç başladı

Türkiye

Almanya'dan Türkiye'ye dönenlerin sayısı, 2009-2011 yıllarında 100 bine yaklaştı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, nitelikli insanların geri dönüşünden mutluluk duyduklarını söyledi..

ANKARA - Enes Kaplan

Türk vatandaşlarının Almanya'nın 1960'larda göç imkanı tanımasıyla başlattığı gurbet yolculuğu, tersine dönüyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AA muhabirine, Türkiye'den Avrupa ülkelerine iş amacıyla gidişlerin sürdüğünü ancak istatistiklere bakıldığında göç trendinde bir yavaşlama olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Nitelikli bir geri dönüş var. Avrupa'nın üniversitelerinde iyi eğitim almış, iyi yetişmiş insanlarımızdan daha fazla dönüş var Türkiye'ye. Tabii bundan fevkalade mutluluk duyuyoruz" dedi.

Bozdağ, "Avrupa'daki ekonomik krizin etkisinin yanı sıra Türkiye'deki siyasal istikrarın, yönetimde, ekonomide istikrar ve güçlü bir değişimin olması, her alanda olumlu gelişmelerin yaşanması, bu geri dönüşleri teşvik eden bir unsur olarak gözüküyor" diye konuştu.

Yaklaşık 100 bin Türk, Almanya'yı terk etti

Türkiye ve Almanya'da konuyla ilgili kurumların yaptıkları çalışmalara göre, 2006 yılına kadar Almanya'ya göç eden Türk vatandaşlarının sayısı Almanya'yı terk edenlerden fazla olurken, bu yıldan sonra tersine bir durum gerçekleşti.

Çalışmaya göre 2009'da 35 bin 410, 2010'da 31 bin 754 ve 2011 yılında 32 bin 756 Türk vatandaşı Almanya'yı terk etti. Bu sürede toplam 99 bin 920 Türk vatandaşı Almanya'dan Türkiye'ye döndü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.