Piramit Haber

Arınç'tan Zeytinyağı Tavsiyesi

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Arınç, zeytinyağının her derde şifa olduğunu belirterek, "Öncelikle buna inanalım sonra da bütün dünyayı buna inandıralım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, insan sağlığı ve ülke ekonomisi açısından zeytinyağı tüketiminin her geçen gün arttığını belirterek, "Zeytinyağı her derde şifa, öncelikle buna inanalım sonra da bütün dünyayı buna inandıralım" dedi.
Arınç, Meridyen Gıda Tesislerinde düzenlenen 5. Akhisar Zeytin Hasat Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, zeytin üretiminde Türkiye'nin gözdesi Akhisar'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bosna Hersek ziyareti sırasında Akhisar ile Bosna Hersek arasındaki ilişkileri gözlemleme fırsatı bulduğunu anlatan Arınç, "Akhisar ile Bosna Hersek arasındaki ilişkiler yıllardır devam ediyor. Akhisar, Bosna Hersek'te biliniyor ve takdir ediliyor" dedi.

Ziyareti sırasında ülkenin iç savaş döneminde Türkiye ile ilişkilerine yönelik farklı bilgiler edindiğine işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Savaş döneminde, Aliya İzzetbegoviç, Turgut Özal ile görüşerek savaş başladığını, ülkenin geleceğini düşündüğünü belirterek, Bosna Hersekli gençlerin Türkiye'de eğitim desteği almasına ilişkin talepte bulunmuş. Geleceğin Bosna Hersek'ini kuracak 750 öğrenciyi Türkiye'ye göndermiş. Bu öğrencilerin 250'sine Akhisar sahip çıkmış. Bu büyük bir fedakarlıktır, kahramanlıktır. O gençler bugün Bosna Hersek'in geleceği için çalışıp katkıda bulunuyorlar. Bosna Hersek gençlerine destek olan kahramanları kutluyor, alınlarından öpüyorum."

"Sağlık için zeytinyağı tüketin"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'nın zeytin üretimde son yıllarda büyük gelişim gösterdiğini, zeytin üretiminin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını bildirdi.

İlçede üretime yönelik faaliyetlerin her geçen gün geliştiğini, fabrikalara yenilerinin eklendiğini vurgulayan Arınç, "Akhisar, zeytin üretiminde bir marka ve bu marka ile Türkiye ve dünya söz sahibi olacağız" dedi.

Zeytin ve zeytinyağının sağlığa önemli katkısı olduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Zeytin, geçmişten beri bizim için önemli. Özellikle Akdeniz ülkeleri için önemli. Ama bizde zeytinyağı ve zeytin tüketimi çok azdır. Zeytinyağı yeme alışkanlığı bile bizde yoktur. Yurt dışı gezilerimizde İtalyan restoranlarında yemekten önce konulan zeytinyağına ekmeğimizi banıyor ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Sağlığımız bakımından da ekonomimiz bakımından da zeytinyağının tüketilmesi son yıllarda gittikçe gelişti.

Sabahları 1 kaşık zeytinyağının içine biraz da limon sıkmak suretiyle tüketiyorum. Şekere de iyi geldiğini söylüyorlar. Uzaklarda yaşayan bir büyüğümüz tavsiye etmişti. 'Her sabah 1 kaşık zeytinyağının içine bir damla limon sıktığınızda çok iyi olur' demişti.

Uzaklarda dediğim için hasretle bekleyen bir insanın kim olduğunu az çok tahmin etmişsinizdir. Tavsiyelerini yerine getirmekte fayda var. Ben de size tavsiye ediyorum. Her sabah bir kaşık zeytinyağı içine bir damla limon, Biiznillah şifa bulacaksınız. Zeytinyağı tüketmiş olmakla kalmayacak sağlığınıza yatırım yapmış olacaksınız. Bizde öncelikle hıfzıssıhha yani sağlığın korunması önemlidir. Hasta olduktan sonra tedavi etmek iş değildir. Hasta olmamak için tedbirler alacaksınız. Ona rağmen hastalık olabilir, tedavisini yapacaksınız. Zeytinyağı her derde şifa öncelikle buna inanalım sonra da bütün dünyayı buna inandıralım."

Konuşmaların ardından, Arınç ve beraberindekiler törenin düzenlendiği fabrikada zeytinyağı sıkımı gerçekleştirdi. Arınç, zeytinyağının tadına bakarak gazetecilere ikram etti. 

Sıkımın ardından zeytin bahçesine geçen Arınç, dalından zeytin topladı.

Etkinliğe, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, Selçuk Özdağ ve Ugur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.