Piramit Haber

Apaydın Kampı'nda askeri eğitim yok

Türkiye

TBMMTBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Mülteciler Alt Komisyonu, 3-5 Eylül tarihlerinde Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığında, Apaydın'ın da aralarında bulunduğu Hatay'daki bazı kamplarda gerçekleştirdiği...

TBMM

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Mülteciler Alt Komisyonu, 3-5 Eylül tarihlerinde Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığında, Apaydın'ın da aralarında bulunduğu Hatay'daki bazı kamplarda gerçekleştirdiği incelemeleri rapor haline getirdi.

Rapora göre, komisyon, Apaydın Konaklama Merkezi, Altınözü Tekel Konaklama Merkezi ve Yayladağı Bets10 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konaklama Merkezi'nde inceleme yaptı.

İnceleme tarihi itibarıyla 103 bin 58 kişi Türkiye'ye giriş yaptı; bu kişilerden 25 bin 206'sı ülkesine geri döndü.
Kamplarda, çocuklara eğitim-öğretim imkanı sağlandı, kadınlara yönelik biçki-dikiş kursları ve ebru kursları ile Türkçe-İngilizce dil kursları açıldı.

Sığınmacılara, bir defaya mahsus olmak üzere kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere kişi başı 100 TL nakdi yardım ve kıyafet yardımı yapıldı. Çadırlar içerisinde ev ortamının oluşturulması ve düzenin sağlanması bakımından el süpürgesi, faraç, çöp poşeti gibi küçük ihtiyaçlar dışında halı, battaniye, elektrikli soba, çamaşır makinesi, buzdolabı, vantilatör ve tüplü-elektrikli ocak gibi ihtiyaçlar da giderildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.