Piramit Haber

Annesinden bakın ne istemiş..

Türkiye

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri araçların geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan askerlerden 25 yaşındaki sözleşmeli er Ahmet Bıçakçı’nın baba evine ateş düştü.

Oğlunun şehit olduğu haberini veren askeri yetkiliye, "Sende kuzumun kokusu var" sözleriyle sarılan anne Meryem Bıçakçı, "Evlenmek için kendisine kız bulmamı istedi. Gençliği toprakta geçecek esmer Ahmet’im" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin son mesajları ise yürek parçaladı... Facebook'ta çektirdiği bir fotoğrafın yanına, "Bir gün yine dağlardayım. Elimde silahım gönlümde anamın özlemi var" yazmış.

'Bana kız bul, evleneceğim anne'

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü yakınlarında bu Sabah yol kontrolü yapan askeri aracın geçişi sırasında yola döşen patlatıcıya infilak ettirmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Patlamada silah arkadaşıyla birlikte şehit olan sözleşmeli Jandarma er Ahmet Bıçakçı’nın ölüm haberi öğle saatlerinde Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nin Yeni Mahalle’deki baba evine ulaştı.
 
Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşıoğlu, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Tayyar Buğrul ve askeri yetkililer, gittikleri evde Bıçakçı ailesine acı haberi verdi.
Oğlunun şehit olduğu söylenen anne Meryem Bıçakçı, kendisine acı haberi getiren askeri yetkililere sarılarak, "Sende kuzumun kokusu var, sarılayım sana. Yavrumun kokusunu mu getirdiniz?" diyerek gözyaşı döktü.
 
Askeri yetkililer ve yakınlarının teselli etmeye çalıştığı Meryem Bıçakçı, oğlunun en son bayramda kendilerini ziyaret ettiğini ve bir hafta önce de Antalya’daki ağabeyinin yanına gittiğini söyledi.

En son 2 gün önce şehit oğluyla telefonda konuştuğunu anlatan anne Meryem Bıçakçı, "Telefonda sesi çok iyiydi. Ben dikkatli olmasını söylediğimde bana merak etmemem gerektiği karşılığını verdi.

Öyle gözleri gülüyordu ki, ’hiçbir sıkıntım yok. Bana bir kız bul evleneceğim anne’ dedi. Bulunduğu yerde sıkıntı olmadığını, kaygılanmamamız gerektiğini söyledi. Gençliğin toprakta mı geçecek esmer Ahmet’im. Daha 25 yaşındaydın. Yaraların nerende Ahmet’im. Gitme oğlum dedim ama beni hiç dinlemedi" diye gözyaşı döktü.
 
Bu arada şehit annesi haberi duyarak eve gelen komşularına da, "Düğün mü kurduk, gelin komşular gelin" diye seslendi.
 
BABA: SABREDECEĞİM
 
Kahramanmaraş’ta olan ve haberi alınca askeri yetkililer ve doktor nezaretinde Andırın’a getirilen şehit babası Hüseyin Bıçakçı, "Sabredeceğim, Allah bunun gücünü kuvvetini bana verecektir, sadece sabredeceğim" dedi.
 
5’i kız 3’ü erkek 8 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan şehit Ahmet Bıçakçı’nın bekar olduğu ve yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.
 
'BİR GÜN YİNE DAĞLARDAYIM'
 
Ahmet Bıçakçı'nan facebook mesajları ise yürek parçaladı... Çektirdiği bir fotoğrafın yanına, "Bir gün yine dağlardayım. Elimde silahım gönlümde anamın özlemi var" yazan Bıçakçı’nın şehit düşen bir arkadaşı için de; “Abim nasıl kıydılar sana? Aslan şehidim inanamıyorum. Hala bana yazdığın şiirleri çizdiğin resimleri gösteriyorsun gibi geliyor. Allah (c.c.) inşallah bana senin intikamını almayı nasip eder” yazdığı görüldü.
 
Şehit er Ahmet Bıçakçı, 19 Ağustos’taki son paylaşımında bir arkadaşı ile birlikte tuttuğu Türk bayrağı için de şu cümleleri yazmış:
“Şehitler tepesi boş değil toprağını kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor! Destanı öksüz sükutu derin meçhul askerin türbesi yakışmış bu kutlu tepeye. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli. Kim demiş meçhul asker diye?”
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.