Piramit Haber

Ankara Metrosundaki Öpüşme Eyleminde Olaylar

Türkiye

Ankara Kurtuluş Metrosundaki Eylemlerde 2 grup arasında Olaylar Çıktı

 Sosyal medyada “25 Mayıs Cumartesi Saat 18:30’da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz” şeklinde duyurulan eylem için Facebook’ta bir sayfa açılmıştı.
Her gün binlerce Ankaralı'nın Dikimevi-AŞTİ hattında seyahat ettiği Ankaray'ın Kurtuluş istasyonundaki 
“Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz” 
şeklindeki anons iddiası tepki çekmiş ve TBMM gündemine taşınmıştı.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi vermişti.

Çiftlerin öpüşerek 'ahlak' anonsunu protesto ettiği eylem için polis geniş güvenlik önlemi alırken, sosyal medyada örgütlenerek öpüşme eylemine karşı "Kurtuluş Metroda Ahlaksızlığa Hayır" eylemi düzenleyeceğini beliten bir başka grup ise öpüşme eylemini protesto etmek için biraraya geldi. Grup, metro önünde sık sık tekbir getirdi.
İki grubun karşı karşıya gelmemesi için çevik kuvvet tarafından güvenlik barikatı oluşturuldu. Öpüşme eylemi gerçekleştiren çiftler daha sonra istasyona girerek yolcuların meraklı bakışları arasında eylemi burada da sürdürdü.

EYLEMCİLERDEN BİRİ HASTANEYE KALDIRILDI
Eylemciler 'Kimin ahlakı genel ahlak' şeklinde sloganlar atarak metro istasyonundan ayrıldı. Eylemciler dağılırken öpüşme eylemine katılan bir kişi, karşı görüşlü eylemcilerin saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırıya uğrayan eylemci hastaneye kaldırıldı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.