Piramit Haber

Adli Yargı sınavına başvurular başlıyor

Türkiye

Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı'na başvurular Pazartesi başlayacak.

ANKARA 

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2012 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2012- Adli Yargı), 23 Aralık 2012 Pazar günü Ankara'da yapılacak. Sınava başvurular 12-23 Kasım tarihleri arasında alınacak.

''Sınava ilişkin genel bilgiler temel ilke ve kurallar'' bilgi metni, başvuru tarihleri arasında ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak. 

Adayların, başvuru yapmadan önce Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırmaları gerekiyor.


Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 0,5 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı puanı olarak adlandırılacak.

Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 0,8 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültürü Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı’nın toplanması ile Genel Başarı Puanı hesaplanacak.

Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (300) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600’üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da mülakata çağrılacak. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.