Piramit Haber

''Açlık grevleri'' görüşüldü

Türkiye

Cumhurbaşkanı Gül, TBB Başkanı Coşar ve beraberindeki 11 baro başkanını kabul etti. Kabulde, cezaevlerindeki açlık grevleri konusunun görüşüldüğü bildirildi.

ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar ve beraberindeki 11 baro başkanını kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı yapıldı. 

Vedat Ahsen Coşar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, cezaevlerindeki açlık grevleri konusunu ele aldıklarını belirterek, Gül'e konuyla ilgili duyarlılıklarını ilettiklerini söyledi. 

Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmeye, Muş, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin, Ağrı, Bitlis ve İzmir Baro Başkanları ile gittiklerini belirtti.
En temel insan hakkı olan yaşama hakkının, cezaevlerinde açlık grevi yapanlar için de geçerli olduğunu belirten Coşar, açlık grevinde olanlar arasında meslektaşlarının da bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül'e, konuyla ilgili duyarlılıklarını ilettiklerini söyleyen Coşar, ''Bizim için aslolan hayattır'' dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.