Piramit Haber

Abdullah Uçmak'a suç duyurusu

Türkiye

Mahkeme, İbrahim Tatlıses'e saldırı davası kapsamında, sanık Abdullah Uçmak'ın duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İSTANBUL

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 12 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 7 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Muzaffer İren, şikayetçiler İbrahim Tatlıses ile Buket Çakıcı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini açıkladı.

Raporda, Tatlıses'e isabet eden mermi sonucunda kafatasında çökme ve beyin kanamasının gerçekleştiği, bunun da ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralanmaya neden olduğu ve merminin Tatlıses'in kafatasında kalıcı iz bıraktığı belirtildi.

Rapor üzerine sanık Abdullah Uçmak, kendisine komplo kurulduğunu iddia İmajbet ederek, ''Beni bu olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Basında hakkımda haberler çıkıyor, hakkımda kara propaganda yapılıyor. Mahkeme ve savcılık da buna alet oluyor. Bu olayla bir alakam yoktur. Tahliyemi istiyorum'' dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Murat Alagöz'ün avukatı Nesrin Hüseyinzade, ''Müvekkilimin Abdullah Uçmak'la yaptığı telefon görüşmesi aleyhinde yorumlanmamalıdır'' demesi üzerine Uçmak, ''Böyle saçmalık olmaz, edepsizlik yapıyorsunuz, burayı 'İbrahim Şov'a çevirdiniz. Mahkemeyi de kendinize bağladınız, lanet olsun size'' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Uçmak, mahkeme heyeti tarafından salondan çıkarıldı.
Sanık ve avukatların taleplerinin alınmasından sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmadaki sözleri nedeniyle Uçmak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.