Piramit Haber

ABD'den Türkiye'ye takdir...

Türkiye

Hegel:‘Türkiye’nin liderliğini takdir ediyoruz’

 Amerikan Savunma Bakanı Hagel, Türkiye’nin Suriye’nin kimyasal silahlarının yok edilmesi konusunda gösterdiği çabaları takdir ettiklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Türkiye’nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlama kararı almasına ilişkin olarak, “Her ülkenin kendi karar verme süreci vardır” dedi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda katıldığı bir etkinlikte, Türk gazeteciler Hagel’e,Türkiye’nin füze savunma sistemi ihalesiyle ilgili kararına dair görüşünü sordu. Hagel, “Türkiye,ABD’nin yakın dostu ve müttefiki, NATO’nun güçlü ve önemli bir üyesi.

Karşılıklı güvenlik çıkarlarımız üzerinde Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Her ülkenin her zaman kendi karar verme süreci vardır ve biz Türkiye’ye bir dost, ortak, müttefik ve özellikle NATO müttefiki olarak çok değer veriyoruz” diye konuştu.

Hagel, Türkiye’nin Suriye konusundaki rolü ve bu konuda ABD’yle arasındaki işbirliğine dair soru üzerine de, Türkiye ile işbirliğinin her zaman iyi ve güçlü bir düzeyde olduğunu dile getirerek, “Uluslararası camianın, BM Güvenlik Konseyi’nin güçlü kararıyla, Suriye’deki kimyasal silahların imha edilmesi noktasında gösterdiği ilerlemeden çok memnunuz. Bölgedeki tüm ülkeler bu konuda birlikte çalışıyorlar ve Türkiye de bu çabaların çok önemli bir parçası.

Dolayısıyla Türkiye’nin (sürece) müdahil olmasını ve liderliğini takdir ediyoruz” ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.