Piramit Haber

AB ve NATO'ya üyeliklerini destekliyoruz

Türkiye

Başbakan Yardımcısı Arınç, küresel barış için Balkanlarda istikrarına önemine dikkati çekerek, bölge ülkelerinin AB ve NATO'ya üyeliklerinin en büyük destekçisi olduklarını söyledi..

BURSA
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi''nin açılışında yaptığı konuşmada, ekonomi ağırlıklı bu zirvenin Bursa'da yapılmasının son derece isabetli olduğunu söyledi.

Türkiye topraklarının yaklaşık yüzde 3'ünün Balkan Yarımadası'nda, Trakya'da olduğuna işaret eden Arınç, şöyle devam etti:
''Türkiye balkan ülkelerinin hepsinin, AB üyelik perspektifini desteklemekte ve tüm ülkeleriyle AB'ye üye olmuş Balkanların Avrupa'da barış, istikrar ve güvenliğin en önemli teminatlarından birini teşkil edeceğini de düşünmektedir.

Biz, bazı çevrelerce fay hattı savaşlarının başlangıç noktası ve istikrardan yoksun bir bölge olarak gösterilen bu coğrafyada kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının, küresel barış ve istikrar için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu sebeple Balkan ülkelerinin AB'ye üyelik perspektifini desteklediğimiz gibi NATO üyeliğinin de en büyük destekçisiyiz.''

TİKA'nın Balkan ülkelerine yönelik çalışmaları

TİKA'nın Balkan ülkelerine yönelik olarak yaptığı çalışmaların temelinde bir barış kuşağı oluşturma çabasının yattığına dikkati çeken Arınç, ''2002 yılında ülkemizin yurt dışı kalkınma yardımları sadece 85 milyon dolar iken,hükümetimizin kararlı ve azimli adımları neticesinde bu rakam 2011'de 1 milyar 273 milyon dolara ulaşmıştır'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.